Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hipnotize Edici Desenlerin İçinden İzleyiciye Bakan Portreler

Hipnotize Edici Desenlerin İçinden İzleyiciye Bakan Portreler

Sofia Bonati, gizemli kadın portrelerinin karakterlerini ve ruh hallerini arka plana işlediği motiflerle ifade ediyor.

Portre sanatında, farklı yöntemlerle ve konularla özgünlüğü yakalamak mümkün. Matthias Dörfelt’in yaptığı gibi bir algoritma yaratarak eşsiz portreler çizmeyi ona bırakabilirsiniz. Fabio La Fauci’nin öznesi meçhul portrelerinde ya da Guy Larsen’in buruşturulmuş kağıtların gölgelerinden türettiği portrelerde olduğu gibi farklı teknikler de geliştirebilirsiniz. Bazen de Monica Barengo’nun illüstrasyonlarında olduğu gibi gizemli kadın portreleri üzerinden derdinizi anlatabilirsiniz. Sofia Bonati de hipnotik desenlerin arasından izleyiciye esrarengiz bakışlar atan kadın portrelerine odaklanıyor.

Arka planda ruh haline dair işaretler

Kendi kendini eğiten Arjantinli sanatçı Sofia Bonati, farklı kişiliklere ve ifadelere bürünmüş kadın portreleri çiziyor. Portrelerini dikkat çekici kılan en önemli özelliklerden biri de bu kadınların etrafını çevreleyen soyut arka planlar. Labirentler, optik illüzyon yaratan desenler, çiçek desenleri ve daha nice geometrik motifle bezeli fonlar karakterlerin ruh haline dair ipuçları sunuyor.

Bonati, kadın portrelerini ağırlıklı olarak kurşun kalemle siyah-beyaz tasvir ediyor. Daha sonra sulu boya ve keçeli kalem kullanarak arka planları renklendiriyor. Bu aşamada yüzlerin bazı bölümlerini ve giysileri de hafifçe renklendiriyor. Delici bakışlarla izleyiciye bakan kadınlar bir bakıma çevrelerinin kontrolü altında olduklarını hissettiriyor. Hatta yer yer onlarla bütünleşmiş durumdalar.

Bonati’nin bazı çizimleri glitch sanatçısı Chris McDaniel tarafından GIF’e dönüştürülmüş.

Sofia Bonati’yi Facebook sayfası ve Bahance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance