Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ruh Hallerini Desenlerle Yansıtan Kadınlar

Ruh Hallerini Desenlerle Yansıtan Kadınlar

Sofia Bonati, karakterlerin ruh halini hipnotize edici desenlerle yansıttığı kadın portrelerine yenilerini ekledi.

Sofia Bonati anlamlı bakışlarla izleyiciyi süzen ve arka plandaki desenlerle hipnotize eden kadın portreleriyle tanınıyor. Bu yaklaşımı dolayısıyla çizimlerinde Gustav Klimt etkileri yakalamak mümkün. Ancak Bonati’nin kadınları genellikle yalnız, boşlukta ve boşluğun etkisiyle daha da güçlenmiş gibi görünüyor. Bazıları karmaşık çiçeklerin arasından, bazıları optik yanılsamalı siyah beyaz çizgilerin içinden bazıları da içinden çıkılması zor labirentlerin arasından gizemli bir şekilde bakıyor izleyiciye. Kadınları çevreleyen bu desen kütleleri, onların karakterleri ve ruh halleri hakkında ipuçları veriyor. 

Kendilerini çevreleyen atmosferle birleşen bedenler

Arjantinli sanatçı, portreleri onları çevreleyen desenli atmosferle kusursuz bir şekilde kaynaştırıyor. Bu atmosfer kimi zaman onların bedenine dolanıp giysileri oluyor, kimi zamansa saçları haline geliyor. Sofia Bonati kadınların yüzüne ciddi bir ifade yerleştiriyor. Çağdaş bir makyajla yüzlerini süslüyor. Hüzünlü, sert veya mutlu fark etmeden çoğunda pembe yanaklar veya pembe göz altları var.

Sofia Bonati, Aralık ayında Wow x Wow’da bir grup sergisinde baş döndürücü çizimlerini izleyiciyle buluşturacak. Sanatçıyı Instagram’ı, Facebook sayfası ve Bahance profili üzerinden takip edebilirsiniz. Society6 üzerindense baskılarına ve diğer ürünlerine göz atabilirsiniz.

sofia bonati sofia bonati sofia bonati sofia bonati sofia bonati

Görsel: Instagram