Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sebastian Vettel için Niemann İmzalı Kask Tasarımı

Sebastian Vettel için Niemann İmzalı Kask Tasarımı

Tasarımcı Christoph Niemann; Formula 1 yarışçısı Sebastian Vettel için tasarladığı kaskta pistteki sesleri görselleştiriyor.

Christoph Niemann, Netflix’in tasarım ve tasarımın hayatımıza etkilerine odaklı dizisi Abstract‘ın ilk bölümünde ele alınan önemli bir tasarımcı. Formula 1 yarışçısı Sebastian Vettel ise 22 Temmuz’da Hockenheim pistinde yapılacak Almanya Grand Prix’si için özel bir kask arıyor. Böylece Neimann’la sene başında bir araya geliyorlar ve tasarımcı, özel bir kask tasarımı için kolları sıvıyor.

Niemann, tamamen kişiselleştirilmiş bir kask yaratabilmek için önce Vettel’i yarışırken görmesi gerektiğine karar veriyor. Bu nedenle Barselona’da sezon öncesi yarışlar yapıldığından Niemann Berlin’den uçuyor. İlk kez yarış pistinde bulunan tasarımcı, pistin en etkileyici yanının oradaki sesler olduğunu söylüyor. Bazen kükremeyi, bazen çığlığı andıran motor sesleri, lastiklerin çıkardığı sesler. Tüm bunlar Niemann’a bir yaratığın sesini hatırlatıyor.

Daha sonra Vettel ile konuştuğunda Vettel, bu işte en önemli olanın odaklanma olduğunu söylüyor. Tüm rekabet, teknoloji, kalabalıktan sıyrılıp kendinizi %100 yarışa verebildiğinizde kazanmanın mümkün olduğunu anlatıyor.

Ses, Bayrak Renkleri ve Odaklanma

Tüm bu bilgilerin ve edindiği izlenimlerin ışığında çalışmalar başlıyor. Başlangıç noktası olarak Vettel’in kendisine verdiği bir ipucu var: Kahramanı Michael Schumacher’e bir atıf olarak tüm kasklarında görülebilen Alman bayrağı. Niemann da işe bayrakla başlıyor ama bayrak ekseninde çalışmak yerine bayrağı görsel bir ilke olarak ele alıyor.

Daha sonra pistte duyduğu sesleri görselleştirmeye başlıyor. Böylece kulak etrafında iç içe geçmiş daireler ortaya çıkıyor. Bayrağın renkleri olan siyah, kırmızı ve sarı halkalar bu daireler içerisinden yükseliyor. Sonrasında ise bu üç renk yan yana yollara ayrılarak kaskın tepesine tırmanıyor. Sonunda ise bayrak tek bir kırmızı çizgiye dönüşerek kaskın önündeki vizöre yöneliyor. Bu da odaklanmaya vurgu yapıyor

Vettel; kaskı bugünkü yarışta kullanacak. Twitter’da da yeni kaskın fotoğraflarını paylaştı.

neimann_vettel_kask_bigumigu_

Görsel: Christoph Niemann