Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hepimiz Aynı Takımın Parçasıyız

Hepimiz Aynı Takımın Parçasıyız

Same Team Jersey projesi, Dünya Kupası'na katılan takımların formalarını temel alarak gökkuşağı renklerinde bir forma yaratıyor ve eşitlik mesajı veriyor.

Rusya’da yapılan Dünya Kupası, Onur Ayı ila aynı döneme denk geldiğinden futbol dışında kutlamalar için de ilham verdi. Futbolun coşkusu ve renk renk kutlamaları ile Onur hareketinin renkliliğini bir araya getiren işler gördük. Rusya’nın da eşcinsel evliliğe izin vermeyen 70 ülkeden biri olması ve LGBT+ hakları konusunda çok da iyi bir noktada olmaması da bu vesileyle önemli konuların gündeme gelmesini sağladı. Bu anlamda taraftarları kullanarak gökkuşağı bayrağını oluşturan The Hidden Flag önemli bir çalışmaydı. Same Team Jersey de futbol ile LGBT+’nın sembolü gökkuşağını birleştiren bir başka çalışma.

Farklı Ülkeler, Aynı Forma

Same Team Jersey (#SameTeamJersey) Brezilya, İspanya, Rusya, Hollanda, Birleşik Krallık ve ABD’den bir grup aktivistin bir araya gelerek yarattığı bir proje. Dünya çapında geçerli bir eşitlik ve hoşgörü sembolü yaratmayı amaçlıyor. Bunun içinde Dünya Kupası’nda yer alan 5 farklı kıtadan pek çok ülke için aynı renkleri içeren bir forma yaratıyor.

Gökkuşağı renkleriyle Dünya Kupası formaları temel alınarak oluşturulan formalar; desteklediği takımı cep kısmındaki bir armayla gösteriyor. Bunun ötesinde dışarıdan bakıldığında görünümleri aynı. Bu rengarenk formaların yaptığı vurgu ise net: Hepimiz aynı takımın parçasıyız.

Sınırlı üretim bu 6 forma eBay üzerinden açık artırmayla satışa sunuldu. Elde edilen tüm gelirler Birleşmiş Milletler’in LGBT hakları için çalışan projesi UN Free & Equal ile Rus LGBT+ ağına bağışlandı.

 

Görsel: Same Team Jersey