Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aylin Bilgiç’ten Yazın Tadını Çıkaran Seramik Karakterler

Aylin Bilgiç’ten Yazın Tadını Çıkaran Seramik Karakterler

Aylin Bilgiç, "Summer Girls / Ceramic Sculptures" serisinde yaz mevsimine özel 4 şirin karakter sunuyor.

Çağdaş seramik sanatçılarının işleri adeta malzemenin sınırlarını zorluyor. Örneğin Luciano Polverigiani seramikten yaptığı 3 boyutlu illüstratif karakterleriyle bu malzemenin ne denli zamanın ruhuna uygun bir şekilde kullanılabileceğini göstermişti. Yine Jess Riva Cooper’ın çiçek açan seramik büstleri iklim değişikliği gibi güncel bir konuyu belki de olabilecek en iyi şekilde ifade ediyordu. Lena Guberman, illüstrasyonu seramikle buluşturduğu Wrapped adlı sıcacık projesiyle içimizi ısıtıyordu. Şimdi de şahsen çok uzun süre önce keşfettiğim ve son yıllarda uluslararası olarak da başarılarıyla gündeme gelen seramik sanatçısı Aylin Bilgiç’in işlerine yer vermekten mutluluk duyuyorum.

Şirin mi şirin yaz kızları

Aylin Bilgiç’in çalışmalarını ben yaklaşık 10 yıl kadar önce Facebook’ta keşfetmiştim. İşlerin en çok dikkat çeken yanı oldukça sade olmaları. Bir de gerek seramiklerin üzerine çizdiği figürler, gerekse 3 boyutlu figürleri, göz ardı edilemez bir şirinlikte bence. Bilgiç’in çalışmaları son zamanlarda sanat ve kültür dünyası ile ilgili uluslararası medya kanallarında da sık sık karşıma çıkıyor ve ben de öngörülü olmanın tadını çıkarıyorum. Geçtiğimiz yıl Milano Tasarım Haftası’nda işlerini sergileyen Bilgiç, yine 2017’de “akışına bırakmak” temalı porselen serisi Fluid Porcelain ile de oldukça ses getirmişti. Bu seriye pek çoğunuzun göz aşinalığı vardır diye tahmin ediyorum. Bu hafta Summer Girls / Ceramic Sculptures adlı seramik heykel projesiyle Behance’te öne çıkarılmış olduğunu fark ettim. Bu projede Bilgiç her zamanki sade üslubuyla birbirinden sevimli karakterler yaratmış. Projede 4 farklı seramik heykelcik görüyoruz. Dondurması ve bikinisiyle Helga, karpuzuyla Angelina, limonatası ile de Juliette yazın neşesini taşıyan figürler. Ah bir de kaktüs saksısını taşıyan Victoria var! Behance’teki proje sayfasında yapım sürecine dair videoları da izleyebilirsiniz.

Aylin Bilgiç'ten Yaz Mevsimini Selamlayan Seramik Karakterler

Aylin Bilgiç’in özgeçmişine de kısaca bakalım dilerseniz. 1982 İstanbul doğumlu sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, seramik ve cam bölümünden mezun olmuş. Mezun olduktan sonra çalışmalarına VitrA Seramik Sanat Atölyesi ve diğer çeşitli atölyelerde devam etmiş. 2013’te Galata’da Narin Maciroğlu ile ortak paylaşımlı ilk atölyesini açan sanatçı, birkaç ay önce atölyesini Kadıköy Moda’ya taşımış. Sanatçıyı Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Aylin Bilgiç'ten Yaz Mevsimini Selamlayan Seramik Karakterler Aylin Bilgiç'ten Yaz Mevsimini Selamlayan Seramik Karakterler Aylin Bilgiç'ten Yaz Mevsimini Selamlayan Seramik Karakterler

Görsel: Behance