Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Yöneticileri Dünya Emoji Günü için Memoji’ye Dönüştü

Apple Yöneticileri Dünya Emoji Günü için Memoji’ye Dönüştü

Dünya Emoji Günü için Apple'ın yöneticileri internet sitelerindeki profil fotoğraflarını WWDC 2018'de duyurdukları yeni özellikleri memoji ile değiştirdi.

Emoji üzerine söylenebilecek ne kadar fazla şey var değil mi? Hiyerogliflerden metine geçen iletişim dilimizin tekrar görsellere geçmesinde büyük katkısı var. Başta noktalama işaretleriyle gülen yüzler yapmaktan sonraki adım olan emojilerin 1999’a uzanan bir geçmişi de var. Hatta MoMA, 176 parçalık orijinal emoji setini koleksiyonuna eklemişti. Her sene ise Unicode Konsorsiyumu, emoji ansiklopedisine eklenecek yeni emojileri belirliyor ve bu dünyayı bir standarda oturtuyor.

Apple ise emoji dünyasına yön veren şirketlerden. Emojiyi kendi dünyasına uyarlayan her şirket, platform, işletim sistemi kendine özgü bir dil yakalamaya çalışıyor. Apple’a ek olarak bu ekosistemin içinde Samsung, Google, Microsoft, Twitter, Facebook, WhatsApp ve çeşitli ölçeklerdeki şirketler yer alıyor. Fakat Apple’ın bu alandaki baskınlığı göz ardı edilemiyor. Yaklaşık 10 ay önce iPhone X ile birlikte Animoji de hayatımıza girdi. Yani emojileri artık yüzümüze haritalayarak kullanabiliyorduk. Bu yılki WWDC’de ise animoji bir tık daha öteye giderek kendi kendimizi animojiye dönüştürebilir olduk. Voila, karşınızda memoji!

Emojileri kucaklayan Apple gerçek yüzünü gösterdi

17 Temmuz, Dünya Emoji Günü olarak kutlanıyor. Bu günün en basit örneği ise, ?. Tabii ki bir emoji! Apple ise bu günü kutlamak için en güçlü kozunu oynadı ve yönetim kurulu kendini memojiye dönüştürdü. Apple’ın internet sitesinde yöneticilere ayrılmış bir sayfa var. Orada tüm üst düzey yöneticilerin  biyografileri ve fotoğrafları bulunuyor. Bu sayfa bugün için düzenlendi ve yenilendi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook başta olmak üzere; şirket sunumlarından tanınan, adeta teknoloji dünyasının süper yıldızları imajı çizen Katherine Adams, Angela Ahrendts, Eddy Cue, Craig Federighi, Jonathan Ive, Philip W. Schiller  gibi isimlerin tamamı da memojiye dönüştü.

Ve 70 yeni emoji geliyor

Aynı zamanda Apple, Dünya Emoji Günü’nü kutlayarak 70 yeni emojinin Eylül ayında yayınlanacak olan iOS 12 ile birlikte tüm iPad ve iPhone’ların erişimine sunulacağını duyurdu. Bu yeni emojiler arasında nazar boncuğu, yeni yüz ifadeleri, süper kahraman figürü, papağan, kanguru, tavus kuşu, kek ve marul gibi ögeler eklenecek.

Görsel: Apple