Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kodlarla Üretilen Teknoloji Festivali Tanıtım Filmi

Kodlarla Üretilen Teknoloji Festivali Tanıtım Filmi

Zero One Technology Festival 2018 için sanatçı Raven Kwok tarafından tasarlanan video algoritmaların oluşturduğu ahenkle yaratılmış.

Generative (üretimsel) tasarım, yapay zeka algoritmalarını tasarım sürecine dahil eden bir akım. Böylece yapay zekanın, bir anlamda tasarımcının ekibinin parçası gibi çalıştığı söylenebilir. Mimari, sanat ve ürün tasarımı alanlarında ilginç çalışmalar ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunlardan biri de Çin’in Silikon Vadisi diyebileceğimiz Shenzen’de gerçekleşecek olan Zero One Technology Festival 2018 için yaratılan bir kısa video.

Görsel tasarım, canlandırma ve yaratıcı tasarım alanlarına yoğunlaşan sanatçı Raven Kwok’un festival için tasarladığı proje, kod tabanlı üretimsel tasarım kullanan bir video. Los Angeles’ta yaşayan yapımcı ve müzik teknolojisi uzmanı Mike Gao ile iş birliği yapılarak ortaya çıkmış.

Çoklu Üretimsel Sistemler

Projede birbiriyle bağıntılı çoklu üretimsel sistemler kullanılıyor. Her bir sistemin kendine has özellikleri var ancak toplu olarak kendi kendini geliştiren, temel hücresel otomaton konseptini paylaşıyorlar. Takdir edersiniz ki bu benim yorumum değil; projenin yaratıcısı Raven Kwok’un kendi sözlerinden projeye dair anlatımı. Benim anladığım kadarıyla bunu Türkçe’ye çevirecek olursak, proje içerisinde farklı algoritmalar farklı tasarımlar yaratarak bir araya geliyor ve hep birlikte dönüşüp bir bütün olarak gelişiyorlar.

Tüm video Processing ile programlanmış ve üretilmiş. Küçük kurgusal düzenlemeler ise Premiere ile yapılmış.

üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_12 üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_ üretimsel_raven kwok_zero one_çin_bigumigu_

Görsel: Vimeo