Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Emmy Ödülü için Yarışan 5 Reklam Filmi Açıklandı

Emmy Ödülü için Yarışan 5 Reklam Filmi Açıklandı

Televizyon dünyasının en önemli ödüllerinden olan Emmy, reklam kategorisindeki beş aday filmi duyurdu.

Televizyon dünyasının en önemli ödüllerinden olan Emmy ödülleri, 122  farklı kategoride ödül dağıtıyor. Televizyonun Oscar’ları diyebileceğimiz Emmy, diziler ve oyuncuların yanı sıra aynı zamanda yılın en iyi reklamlarını da ödüllendiriyor. 17 Eylül’deki törende verilecek ödüller için 2018’in en iyi 5 reklamı ödül adayı olarak duyuruldu.

Listede yer alan 5 film, farklı konulara eğilen güçlü filmler. Aralarında önemli sosyal mesajı olan filmler de var, Tide ve Amazon Alexa gibi eğlenceli usluplarıyla dikkat çekenler de. Yine de 5 aday filmden 3’ünün sosyal bir mesaj verdiği düşünülürse, Emmy ödüllerinde genelde gördüğümüz gibi bu senenin aday seçkisinin de sosyal yanı kuvvetli ve karşımızda dünyanın farklı sorunlarını kapsayan bir yelpaze var: Irkçılık, siber zorbalık ve çevre.

It’s A Tide Ad

Listedeki reklamlardan biri Cannes Lions’da Film kategorisinde Grand Prix kazanan ve pek çok yarışmadan ödülle dönen It’s a Tide Ad filmi. Super Bowl reklam kuşağını akıllıca hackleyerek tüm reklamları kendi reklamına çeviren Tide; bu filmle büyük beğeni toplamış, çok konuşulmuştu.

 

Tide Reklamı Super Bowl Kuşağını Ele Geçirdi

The Talk

Adaylardan bir diğeri ise Cannes Lions Film kategorisinde Grand Prix’yi Tide ile paylaşan P&G filmi The Talk.  Irkçılık ve ayrımcılık konusunda eğilen film, ebeveynlerin çocuklarına anlatmak zorunda kaldıkları çirkin gerçekleri gözler önüne seriyor ve insanları bu konuda düşünmeye çağırıyor.

 

Bir Ebeveynin Yapmak İstemeyeceği O Konuşma

In Real Life

Emmy adayı bir diğer film ise yine “The Talk” gibi zor bir konuya eğiliyor. Monica Lewinsky’nin siber zorbalıkla mücadelesine destek vermek amacıyla hazırlanan film, bir sosyal deney. Deneyde, sosyal medyada söylenen çirkin sözlerin gerçek hayatta söylendiği durumları ve çevrenin bunlara tepkilerini izliyoruz.

Sosyal Medyada Söylediklerinizi Gerçek Hayatta Söyleyebilir Miydiniz?

Alexa Loses Her Voice

4 aday reklam, Amazon Alexa için hazırlanan Alexa Loses Her Voice filmi. Filmde Amazon’un akıllı asistanı Alexa sesini kaybediyor ve bir anda her şey alt üst oluyor. Super Bowl LII için hazırlanan bu eğlenceli reklam, Alexa’nın yerinin doldurulamayacağını vurguluyor.

Amazon’un Alexa’sı Sesini Kaybederse

Earth – Shot on iPhone

Emmy adayı son reklam ise Apple’ın Earth- Shot on iPhone filmi. Gökbilimci Carl Sagan’ın yazdığı ve seslendirdiği eşsiz görselliğiyle dikkat çeken film; dünyaya yazılmış bir aşk mektubu gibi. Bir yandan da doğaya ilişkin önemli mesajlar veriyor.

 

Görsel: YouTube