Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siz Koşarken Size Koçluk Yapan Akıllı Taban: Runvi

Siz Koşarken Size Koçluk Yapan Akıllı Taban: Runvi

Runvi, koşu verilerini analiz ederek koşucuya gerçek zamanlı öneriler sunan ve koşu performansını artırmasına yardım eden bir akıllı taban.

Giyilebilir teknolojiler spor ve sağlıklı yaşam dünyasında pek çok önemli değişime neden oldu. Akıllı yoga taytı, görme engelli yüzücüler için geliştirilmiş Blind Cap, giysilerinize yapıştırdığınız Spire Health Tag bu örneklerden birkaçı. Bu tip pek çok cihaz sayesinde hareketlerimizi takip edebiliyor, geri dönüş alabiliyor, hayat şeklimizi daha sağlıklı hale getirecek önerilere ulaşabiliyor, çeşitli konularda destek alabiliyoruz. Runvi de koşucular için geliştirilmiş giyilebilir teknoloji ürünü bir cihaz. Siz koşarken adeta bir koç gibi size yardım eden akıllı bir taban.

Kickstarter üzerindeki kampanyası sona yaklaşırken aradığı fona çoktan ulaşmış olan Runvi, yeni nesil bir giyilebilir teknoloji ürünü. Apple Watch uyumlu özel iOS uygulaması ile birlikte çalışan bu akıllı taban, koşu hedeflerinize sizi ulaştırmayı hedefliyor. Piyasadaki en doğru koşu veri geri dönüşünü sağlayarak sunduğu kişiselleştirilmiş koçluk ile hedeflerinize uyum sağlıyor, performansınızı artırıyor ve gelişiminizi takip ediyor.

runvi_bigumigu_11

Gerçek Zamanlı Koşu Desteği

Bir anlamda ayakkabınızın içerisindeki koşu laboratuvarı gibi çalışan Runvi’nin her iki tabanı da 30 baskı sensörü ve 2 ivmeölçer ile donatılmış. Bunlar ve çıkarılabilir CORE çekirdeği BLE üzerinden uygulama ile konuşarak koşucunun bedeninin ve tabanlarının koşu sırasında aldığı formu algılayabiliyor. Böylece cihaz içerisindeki yapay zeka, koşucunun nasıl bastığını belirleyebiliyor ve buna dayanarak koşu verimini artıracak gerçek zamanlı öneriler yapabiliyor. Kulaklıklar aracılığıyla koşu sırasında tavsiyeler ve yönlendirmeler sunuyor. Bu sayede de yorgunluğu, ağrı ve yaralanmaları azaltmayı ve hızı artırmayı hedefliyor.

Kullanıcılar uygulama içerisinden kendilerine hedefler koyabiliyorlar. Akıllı tabanların sağladığı verinin değerlendirmesi sonucunda Runvi; bu hedeflere ulaşmalarına yardım edecek kişiye özel, fitness planları sunuyor. Örneğin daha hızlı ya da daha uzun süre koşmayı hedefliyorsanız, sistem size buna yönelik öneriler yapıyor. Dolayısıyla uyum sağlayan akıllı teknoloji sayesinde Runvi; hem başlangıç seviye koşucular, hem de maraton koşucuları için yardım sağlayabiliyor.

Teslimatına Kasım ayı itibariyle başlaması planlanan Runvi, şimdiden Kickstarter topluluğu içerisinde ve pek çok blogda heyecan yaratmış durumda. Eğer ürün vadettiğini sunmayı başarırsa koşu dünyasına yepyeni bir soluk getirebilecek gibi duruyor.

runvi_bigumigu_ runvi_bigumigu_ runvi_bigumigu_ runvi_bigumigu_ runvi_bigumigu_

Görsel: Kickstarter