Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğa Seyahatlerinde Odanı Yanında Taşı

Doğa Seyahatlerinde Odanı Yanında Taşı

Genişleyebilen ve otomobile yüklenebilen tekerlekslz karavan Hitch Hotel, gezginler için adeta portatif gibi oda konforu sunuyor.

Karavanla Türkiye’yi ya da dünyayı gezmek pek çoğumuzun hayali. Karavanlarla ilgili haber yazmak dahi başlı başına bir keyif diyebilirim. Hem karada hem suda gidebilen karavan Sealander, ​Bisikletlilere özel römork karavan Wide Path Camper, el yapımı ahşap karavan Unity Wagon şimdiye kadar sizlerle paylaştığımız en çılgın karavan örnekleri arasındaydı. Hatta araç üstü çadır Nesty’yi de birazdan anlatacağım karavana benzerliğinden dolayı burada anmadan geçemeyeceğim. Tekerleksiz karavan Hitch Hotel ise gerektiğinde genişleyerek konforlu bir deneyim sunan bir başka örnek.

Tekerleksiz olduğundan sürüş sırasında avantajlı

Hitch Hotel römork karavanların tahtına aday olsa da onu bir karavan gibi görmek ne kadar doğru bilemiyorum. Karavandan ziyade nereye giderseniz gidin, sizinle birlikte gelen bir portatif oda. Aracınıza yüklemenin ve dinlenme vakti geldiğinde genişleterek kullanmanın mümkün olduğu bir barınma çözümü. Başlangıçta bisiklet bagajı olarak tasarlanmış. Ve daha sonra barınma için de kullanılabileceği fikri doğmuş. Sağlam fiberglas malzemeden yapılmış olması onu bir çadırdan çok daha güvenilir kılıyor. Tekerleksiz olması ise sürüş sırasında sürekli dikiz aynasıyla göz kulak olma ve benzeri dertleri ortadan kaldırıyor ve bu da Hitch Hotel’i römork karavanlara göre daha avantajlı kılıyor.

3 yetişkinin barınabileceği büyüklükte

Hitch Hotel’i kocaman bir kutunun içine gizlenen 2 boğumlu bir çekmece gibi düşünebilirsiniz. Açıldığında 3,82 metreküp hacmiyle 3 yetişkinin aynı anda barınabileceği büyüklüğe ulaşıyor. Taşınabilir yapı, 4 bacağının üzerinde duruyor, dolayısıyla zeminle temas etmiyor ve kullanıcıyı böceklerden ya da anlık su baskını gibi sorunlardan uzak tutuyor. Kapalı pozisyondayken ise 1,7 metreküplük hacmiyle; bisiklet ve benzeri değerli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir bagaja dönüşüyor. 158,75 kg ağırlığı taşıyabilen Hitch Hotel’in kendi ağırlığı ise 108,86 kg.

Şu anda ABD’li girişimciler Geoff Patterson ve Gil Goren, Hitch Hotel için Kickstarter kampanyası yürütüyor ve tasarım 100 bin dolarlık hedefin. Szi ne dersiniz, Hitch Hotel kullanışlı bir tasarım mı?

Görsel: Kickstarter