Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güney Afrika’nın Kıpır Kıpır Kent Kültürüyle Herkes İçin Bozza!

Güney Afrika’nın Kıpır Kıpır Kent Kültürüyle Herkes İçin Bozza!

Güney Afrikalı mobil operatör MTN, Do Bozza isimli içerik kampanyası ile ülkenin kent kültürüne ve yetenekli gençlere yer veriyor.

Güney Afrikalı mobil operatör MTN; gençleri ve milennial kuşağını yakalamak amacıyla bir içerik serisi başlattı. Ülkenin kıpır kıpır kent kültürüne odaklanan #DoBozza isimli seride; yeni kuşak yetenekler havalı ve stilize bir görsellik içerisinde yer alıyor.

Do Bozza ne demek diyecek olursanız, bunu tam olarak açıklamak zor. Ancak anladığım kadarıyla Bozza, bir anlamda en iyi, en süper, kendine özgü gibi anlamlar içeriyor. İngilizce’de patron anlamına gelen boss’tan geldiğine dair spekülasyonlar da var. Biliyorsunuz bu “boss” aynı zamanda gençler arasında yine havalılık, süperlik gibi manalara geliyor. Özetle, MTN de bir süredir reklamlarında Güney Afrika’nın en hızlısı ya da en iyisi değil; en “Bozza” ağı olduğunu söylüyor. Bu internet serisinde de gençlere “Bozza” yapmaları tavsiye ediliyor ve başka bozzacılar gösteriliyor.

Bir Dansçı ve Bir Kaykaycı

Bu bozzacılardan ilki Seeflex the Artist. Kendisi Cape Town’ın Bonteheuwel şehrinden genç bir sanatçı ve dansçı. Filmde de Seeflex’in nefis dansıyla kendini ifade edişine tanık oluyoruz. İkinci bölümde ise Durban’dan profesyonel kaykaycı Dlamini Dlamini yer alıyor. Filmde Johannesburg merkezinde kendisini yeteneklerini gösterirken görüyoruz. Apartheid döneminde siyahların girmesinin yasak olduğu RandClub’da kaykayıyla efsane hareketler yapıyor.

TBWA/Hunt/Lascaris tarafından yaratılan kampanya; #DoBozza etiketiyle destekleniyor. Stilize görüntülere sahip olan filmler Amr Singh tarafından yönetilmiş. Filmler, YouTube ve markanın diğer sosyal medya kanalları üzerinden yayınlanıyor. İnsanları kendi “Bozza” anlarını yaratmaya çağıran filmler, insanlara MTN veri paketlerini tanıtmayı amaçlıyor.

Künye:

Reklamveren: MTN
Reklam Ajansı: TBWA/Hunt/Lascaris South Africa
Yönetmen: Amr Singh
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kabelo Moshapalo
Yapım Şirketi:  FORT

Görsel: YouTube