Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renklerin Tat Alma Duyumuzla Oynadığı Oyunlar

Renklerin Tat Alma Duyumuzla Oynadığı Oyunlar

Intermarché, renklendiricisiz ürün gamını tanıtmak için renklerin tat alma duyumuzu nasıl şekillendirdiğini bir sosyal deneyle ortaya koyuyor.

Taze ürünleriyle tanınan Fransız market zinciri Intermarché çok tatlı bir marka, iletişim anlamında birbirinden sevimli işleri var. Güzel kasiyer kıza aşık olan gencin değişen beslenme alışkanlıklarını ele alan film ya da şekilsiz sebze ve meyvelere bir fırsat veren efsane Inglorious Fruits & Vegetables projesi markanın ilk akla gelen işlerinden. Bugünkü haberimizin konusu olan çalışma ise rengin tat alma duyumuzu nasıl etkilediğine ilişkin bir sosyal deney.

Tat Aynı, Renk Farklı

Reklam ajansı Romance tarafından yaratılan “The Taste of Color” renklendiricilerin algılarımızla nasıl oynayabildiğini anlatıyor. Deneyde, katılımcılara hepsi birbirinin aynı tatta yoğurtlar ve dondurmalar sunuluyor. Aralarındaki tek fark renkleri. Pembe, mavi, sarı, turuncu dondurmaları insanlar deniyor ve hangi aromada olduğu tahmin etmeleri isteniyor. Aslında hepsi aynı tatta olmasına rağmen, insanlar renge dayanarak tahmin yapmaya çalışıyorlar. Turuncu olana portakallı diyorlar, pembeye çilekli. Oysa hayır, dondurmaların hepsi limonlu, yoğurtların hepsi vanilyalı.

intermarché_romance_the taste of colors_fransa_bigumigu_

Intermarché’nin Katkı Maddesiz Ürün Gamı: L’Essentiel

Deneyin amacı renklendiricilerin beynimizi ne kadar yanıltıyor olduğunu göstermek. Bu vesileyle de Intermarché’nin renklendirici, koruyucu veya katkı maddesi içermeyen ürün gamı L’Essentiel‘i tanıtmak.

Deneyin 60 saniyelij filmi televizyonda ve markanın sosyal medya kanallarında yayına girdi. Kampanya ayrıca basın ilanlarıyla da destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Intermarché
Reklam Ajanso: Romance
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Alexandre Hervé
Reklam Yazarı: Frederick Lung, Philippe Pinel
Sanat Yönetmeni:Julien Rezette
Strateji Yönetmeni: Romain Roux
Stratejik Planlama: Jérôme Lavillat
Yönetmen Yardımcısı: Marie-Laure Dangeon
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Thibault Loué
TV Yapım: Corinne Persch & Johanna Lubin
Ajans Başkanı: Christophe Lichtenstein
Yapım Şirketi: STORY
Yönetmen: Jérémy Frey

Görsel: YouTube