Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE ve INVERTIV’den Yaratıcılara Üretim Kampı

ATÖLYE ve INVERTIV’den Yaratıcılara Üretim Kampı

Product Camp etkinliği kapsamında 3 ve 21 Temmuz'da, Uçtan Uca Ürün Yönetimi ve Deneyim Tasarımı ve 3 Adımda Benzersiz Ürün Stratejisi Oluşturma isimli etkinlikler gerçekleşecek.

Bünyesinde birçok tasarımcı, girişimci, mühendis bulunduran topluluk, bu topluluğun gücünü kullanarak yaratıcılığa ve etkileşime dayanan çalışmalar yürütüyor. Kuruluşundan bu yana strateji, tasarım, teknoloji ve kültür ekseninde farklı deneyim ve fikirleri benimseyen ATÖLYE, ayrıca İstanbul’da yaşayan yaratıcı insanları bir araya getiren etkinlikler de düzenliyor ya da böyle etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Şimdi de ürün yönetimi, strateji, fikir geliştirme ve  prototipleme konularında ürünü geniş bir çerçevede ele alan Product Camp isimli bir etkinlik düzenliyorlar.

ATÖLYE ve INVERTIV  tarafından düzenlenecek  Product Camp etkinliği kapsamında 3 Temmuz’da Uçtan Uca Ürün Yönetimi ve Deneyim Tasarımı ve 21 Temmuz’da da 3 Adımda Benzersiz Ürün Stratejisi Oluşturma isimli uygulamaları seminerleri gerçekleşecek.

3 Temmuz: Uçtan Uca Ürün Yönetimi ve Deneyim Tasarımı

Uçtan Uca Ürün Yönetimi ve Deneyim Tasarımı uygulamalı seminerinde, ürün yönetimi temelleri, ürün stratejisi, araştırma, fikir geliştirme ve prototipleme, ürün tanımlama, ürün yönetiminde veri kullanımı ve bağlılık yaratan ürünler tasarlama gibi konular çerçevesinde ürünün her yanı ele alınacak. Product Camp, uçtan uca ürün yönetimi ve deneyim tasarımı uygulamalı seminerleriyle sadece kullanılabilir değil aynı zamanda sonuç üreten ürünler de geliştirilmesi amaçlanıyor.

Uçtan uca süreç, etkinlikte INVERTIV’in patent sürecindeki 5 D’s of PMUX çerçevesi üzerinden inceleniyor. Bu çerçeve ürün yönetimi ve deneyim tasarımını “hedef, keşif, tanım ve tasarım, geliştirme, veri ve optimizasyon” konularında 5 başlıkta birleştiriyor. ATÖLYE ve INVERTIV iş birliğinde gerçekleşen ilk uygulamalı seminer, 3 Temmuz Salı günü 19:00 – 21:00 saatleri arasında KWORKS‘te olacak.

21 Temmuz: 3 Adımda Benzersiz Ürün Stratejisi Oluşturma

3 Adımda Benzersiz Ürün Stratejisi Oluşturma uygulamalı etkinliğinde ürünlerin diğerlerinden farklılaşması için gereken yenilikçi stratejiler konuşulacak ve eğitim verilecek. Ürün geliştirmek son derece karmaşık olmasına rağmen bir o kadar da keyifli. Ancak her alanda giderek artan rekabet, artık yüksek kullanılabilirlik ya da iyi optimizasyonla hedeflere ulaşmayı imkansız hale getiriyor. Çünkü bu alanlarda ortalama seviyeler giderek yükseliyor ve farklılaşmak zorlaşıyor. İster bir girişim ister büyük bir banka olsun, ürün geliştiren herkesin ürün stratejisini “rakiplere ve dünyadan örneklere bakmak”tan öteye taşıması şart. Aksi halde daha iyi bir alternatif bulan kullanıcıların rakipleri tercih etmesi işten bile değil. Bu etkinlikte 21 Temmuz Cumartesi günü 10:00 – 19:00 saatleri arasında Akar Şümşet eğitmenliğinde ATÖLYE’de gerçekleşecek.

Akar Şümşet,  yaklaşık 10 yıldır dijital ürün tasarımı, yönetimi, kullanıcı deneyimi tasarımı, oyunlaştırma, girişimcilik ve girişim hızlandırma üzerine çalışıyor. Bu etkinlikte de katılımcılarla bilgilerini bir araya getirecek ve onların ufkunu açacak.

Eğer ürün geliştirmeyle ilgili kafanıza takılan sorular varsa, bir bilene danışmak istiyorsanız Product Camp’i ajandanıza not etmeyi unutmayın. Ayrıca ürün ekibinde çalışmıyorsanız da pazarlama, büyüme, analiz ekiplerinde çalışanlar için bu etkinliği önerebiliriz. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiyi ve bilet satın almayı biletino’daki 3 Temmuz ve 21 Temmuz sayfalarından gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ufak da bir not; ilk etkinliğe katılanlar için ikinci etkinlikte %10 indirim uygulanıyor.

Görsel: ATÖLYE, Jo Szczepanska