Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sabiha Gökçen Havalimanı 10. Yılını Kutluyor

Sabiha Gökçen Havalimanı 10. Yılını Kutluyor

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 10. yılı için hazırlanan filmde el işi kağıt öğeler stop-motion tekniğiyle canlandırıldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı bu sene 10. yılını kutluyor. Bunun için çalışanların katıldığı bir kokteyl ile basın açıklaması yayınlanırken bir de 10. yıl filmi hazırlandı. El işi tarzında hazırlanan film, stop-motion canlandırma tekniği ile yaratıldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın 10. yılını kutlayan filmin dünyası el işi öğelerden oluşuyor. Sevimli bir stop-motion canlandırma içerisinde bir araya gelen bu öğeler, havalimanının önemli binalarını ve özelliklerini tanıtıyor. Filmde Sabiha Gökçen Havalimanı’nın binaları da maketlerle yer alıyor.

Filmde, havalimanın zamanında kalkışta dünya listelerinde ilk 10’a girdiği, 7 yıl arka arkaya Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçildiği, dünyanın depreme en dayanıklı 5 binasından biri olduğu gibi önemli bilgiler var. Bunun yanı sıra kapasiteyi artırmak için eklenecek binalar ve yapılacak yatırımlara da değiniliyor.

Kağıttan Üretilen Maketler

Havalimanının maketini tüm ayrıntılarıyla kağıttan üreten Türker Akman ve Papier Atelier ekibi filmdeki tüm objeleri de tek tek tasarladı. Filmin çekimleri İstanbul’da gerçekleşti ve 6 gün sürdü. Yaklaşık 30 kişilik bir ekip ile hazırlanan filmin prodüksiyonunu Pomus Creative üstlendi. Filmin kamera arakası videosu da sosyal medya üzerinden yayına girdi.

Künye:

Reklamveren: İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
Reklamveren Yetkilisi: Canan Soysal (Kurumsal İletişim Müdürü)
Reklam Ajansı: Fakülte İstanbul
Yaratıcı Ekip: Cemre Tutar, Eli Mazliyah, Harun Yürük, Mehmet Ögeç
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Çiğdem Ayın
Yapım Şirketi: Pomus Creative
Yapımcı: Veysel Değertekin
Yönetmen: Ediz Anavi
Görüntü Yönetmeni: Emre Boz
Sanat Yönetmeni: Türker Akman / Papier Atelier
Animatör: Cihan Ezerbolat
Müzik ve Ses Tasarımı: Catchy / Emir Yargın, Arel Koray Nalbant

Görsel: Vimeo