Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizgi Karakterlerin Anatomisine Tuhaf Dokunuşlar

Çizgi Karakterlerin Anatomisine Tuhaf Dokunuşlar

Juan Carlos Paz, "Deconstructions fan arts" projesinde geçmişten ve çağdaş çizgi kahramanların anatomisini yapıbozumuna uğratıyor.

Popüler kültürün kahramanları sık sık tasarımcıların konusu oluyor ve yeniden yorumlanarak farklı kılıklara bürünüyorlar. Madeni paralarda, distopik illüstrasyonlarda veya birer kıyamet sonrası oyuncak olarak karşımıza çıktılar son zamanlarda. Juan Carlos Paz ise kendine özgü bir yapı bozum tekniğiyle çizgi kahramanlara tuhaf anatomiler kazandırıyor.

Darmadağın karakterler

İspanyol illüstratör ve sanat yönetmeni Juan Carlos Paz, geçtiğimiz ay Behance’te yayınladığı Deconstructions fan arts! projesiyle; The Simpsons, Adventure Time, SpongeBob SquarePants, Rick and Morty gibi çağdaş çizgi dizilerden karakterlerin yanı sıra Disney’den Mickey Mouse, Donald Duck gibi daha kıdemli karakterleri de yorumlamış. Tüm bu karakterler, hayali ve tuhaf anatomik parçalara bölünmüş. Örneğin SpongeBob SquarePants’in gövdesi bir hindistan cevizi, Donald Duck’ın kafası ise sahanda yumurta formunda. Marge Simpson’ın bebeği Maggie ise annesinin saçına dönüşmüş. Gözler, kafalar yerlerinden fırlamış, kimisi anatomik kesitlerine ayrılmış. Hepsi tüm tuhaflıklarına ve kusurlu görünümlerine rağmen insanı cezbeden yepyeni bir estetiğe bürünmüş. Siz ne dersiniz?

Juan Carlos Paz’ı Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi

Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi Çizgi Kahramanların Yeni Anatomisi

Görsel: Behance