Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aracını Doludan Korumak İsteyenlere IKEA’dan Renkli Tavsiyeler

Aracını Doludan Korumak İsteyenlere IKEA’dan Renkli Tavsiyeler

IKEA Türkiye, dolu endişesiyle araçlarını battaniyelerle sarıp sarmalayan İstanbullulara küresel kampanyasının diline paralel bir mesaj verdi.

IKEA, hayatın olduğu yerde varolan bir marka. İyi, kötü, neşeli, hüzünlü her anımızda aslında IKEA’da yanımızda. Markanın küresel sloganı “Where life happens” tam olarak bu anları sahipleniyor ve yerinde mesajlar iletmeyi başarıyor. Boşanmış babanın oğlu için hazırladığı sürprize odaklanan Every Other Week, hamilelik testi olarak yayınladığı ve sonuç pozitifse beşik fiyatındaki indirimi ortaya basılı ilanı Pee ad, sıradan ve sıkıcı bumper ad’lerle ev yaşantısı gösterip sonuna kadar izlettiren Irresistible Pointless Trueview Ads ile IKEA günlük yaşantıya bakış açısını pek çok kez göstermişti. Hatta markanın İsveç’teki ajansı Åkestam Holst’tan bu fikrin doğuşunu Cannes Lions 2018’de dinledik ve yazdık. Şimdiki kampanyanın başrolünde ise Bu seferki örneğimizde ise IKEA Türkiye var.

Doludan IKEA ile kaçın

Pazartesi günü yapılan dolu uyarısıyla beraber İstanbul’da ciddi bir endişe kendini gösterdi. Ceviz büyüklüğündeki doluya karşı insanların gösterdiği ilk tepki de açık havada bulunan mallarını, yani otomobillerini korumak için çeşitli siperler hazırlaması oldu. Battaniyelerle, kartonlarla, örtülerle araçlarını örten şehir sakinleri adeta araçlarını bir bebekmişcesine kundaklara sardı ve sakladı.

IKEA Türkiye de hayatın içinden yakaladığı bu detayı kaçırmadı ve marka kimliğiyle örtüşen bir içerik hazırladı. TBWA\Istanbul imzası taşıyan, Instagram’da yayınlanan ilanda kuş bakışı çekilmiş battaniyeye sarılı araçların yanına IKEA ürünlerinin etiketlerini iliştirildi. Hem ürünlerini tanıtmış oldu hem de gündemi yakaladı. Birkaç yıldır kendini unutturan ve eskisi kadar etki yaratamayan gerçek zamanlı pazarlamaya güzel bir örnek sundu marka böylece. Yaratılan duygusal bağ sayesinde şehir sakinleri doludan kaçarken bu içerikle de etkileşime girmemeleri kaçınılmaz oldu.

Sonraki doluda daha renkli görüntüler sergilemek isteyenlere…

A post shared by IKEA Türkiye (@ikeaturkiye) on

Görsel: IKEA Türkiye