Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Thomas Guignard, dünyanın dört bir yanındaki büyük kütüphanelerin mimari fotoğraflarını çekiyor ve bu muhteşem fotoğrafları Instagram'da Concretelibraries hesabı üzerinden paylaşıyor.

Kütüphaneler, bilgiyi geleceğe taşıyacak olan paha biçilmez birer hazine. Özellikle büyük kütüphaneler, yalnızca bilgi hazinesi olarak değil, kültür ve mimariyi birleştiren birer yapı olarak da önem taşıyor. Instagram’daki concretelibraries adlı hesap da bu yapıları belgeleyerek ilgi çekiyor.

Kütüphane mimarisi fotoğraf projesi

İsviçreli fotoğrafçı Thomas Guignard’ın yarattığı ve yönettiği @concretelibraries bir tür kütüphane mimarisi fotoğraf projesi. Guignard’ın profiline bakacak olursanız ünvanları arasında kütüphaneciliğin olduğunu da görebilirsiniz. Çoğumuzun içinde, dünyanın dört bir yanındaki kütüphaneleri ziyaret edip tavana kadar uzanan kitap rafları ve sonsuz ciltler arasında kaybolmayı hayal eden bir kitap kurdu var. Bu hayali gerçekleştiren kişi ise Thomas Guignard. Memleketi olan İsviçre’den Kanada’ya taşındıktan sonra dünyanın en güzel kütüphanelerini gezmeye ve fotoğraflamaya karar vermiş. Concretelibraries’den ilk paylaşımını ise Şubat ayında yaptığı görülüyor.

Ultramodern avangart stilden, kökleri tarihe uzanan binalara kadar, ünlü mimarlar ve onların kusursuz tarzları, bu kütüphanelere damgasını vurmuş. Akıl ve düşüncenin adeta fiziksel bir varlık bulduğu mekanlar bunlar. Projeyi aynı zamanda Flickr üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram