Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NYC Broadway-Lafayette Metro İstasyonunu David Bowie Ele Geçiriyor

NYC Broadway-Lafayette Metro İstasyonunu David Bowie Ele Geçiriyor

Brooklyn Museum'daki "David Bowie Is" sergisinin tanıtımı için Spotify sanatçının en çok kullandığı güzergahın metro istasyonunu, Broadway-Lafayette'i Bowie'ledi.

David Bowie gerçekten bu dünyadan değildi. Sesi, müziği, kendisi, bakışları her şeyi ama her şeyi bu dünyanın çok dışındaydı. Çok özel biriydi bence. Tabii yakınen tanımıyorum, benimki bir sanatçıya duyulan hayranlık ama hayran olmamak elde değil ki. Elon Musk, Falcon Heavy’yi uzaya fırlatırken David Bowie’nin Space Oddity’sini çalıyor. Reklamlar kahramanlık övecekleri zaman Heroes’ı yeniden yorumluyor ve “we can be heroes just for one day” diyorlar. Tasarımcılar bu ilham veren sanatçının el yazısını ölümsüzleştiriyor ve ona kendimizi biraz daha yakın hissetmemizi sağlıyor. Herkes ilham alıyor bu yıldızdan, belli ki uzun yıllar da alacak. Şimdi de eski evinden çok da uzak olmayan bir yerde onun her gün geçtiği NYC Broadway-Lafayette Metro İstasyonu onun anılarıyla dolup taşıyor.

David Bowie’nin bu zamanlarda Brooklyn Museum’da “David Bowie Is” isimli bir sergisi var. Sanatçının sergisinin vesilesiyle Spotify’da onu, onun yıldız tozlarının döküldüğü yerlerde yeniden anıyor ve yüceltiyor. Dün itibariyle eğer bu metro istasyonunu kullanırsanız yaşadınız çünkü her yerden karşınıza Bowie çıkacak!

Bowery Değil David Bowery

David Bowery is back.

A post shared by doNYC (@donewyorkcity) on

Metronun her yerine büyük giydirmeler yapan Spotify sayesinde merdivenlerde basamakları çıkarken sanatçının sözlerini okuyabiliyorsunuz. Büyük reklam panolarında keza yine hayata dair söylediklerini görebiliyorsunuz ya da sanatçının güzel mi güzel pozlarını sizi selamlarken buluyorsunuz. İstasyona tepeden baktığınızda da bütün bir resminin yatayda panolara giydirildiğini görüyorsunuz. Kısacası öyle bir istasyon oldu ki Bowie her yerde Nereye baksanız onun farklı bir ifadesine rastlayabiliyorsunuz. Spotify ayrıca serginin de sponsoru, sadece bu reklam kampanyasıyla destek olmuyor sergiye.

⚡️Seriously New York City.. can you get any cooler? ⚡️The Broadway/ Lafayette Street subway station in NYC is truly a sight to behold right now! The entire thing is decked out for David Bowie featuring photos by Masayoshi Sukita, Mick Rock, Duffy, Markus Klinko, Lynn Goldsmith, Ron Galella and more.. Plus they have these amazing Bowie metro cards – can someone please pick some up and send them to me in Sydney?! ? Way cool NYC.. Way cool.. ✌️❤️? pics via @mlinehamart #davidbowie #bowie #nyc #davidbowieis #davidbowieforever #starman #aladdinsane #ziggystardust #legendsneverdie #rockroyalty #musicphotography #mickrock #markusklinko #masayoshisukita #lynngoldsmith #rockandroll #glam #broadway #newyork #styleicon #muse #style #blackstar #rocknroll #blendergallery

A post shared by Blender Gallery (@blendergallery) on

İstasyondaki işaretlerin adının değiştirilmesi, Bowie’yi hatırlatacak mimari yerleştirilmeler ve posterler kullanılmasının yanı sıra metro kartlarına da MTA tarafından 4 adet özel Bowie serisi eklendi. Spotify’in müzisyenleri sahiplenip yaptığı projeler giderek birbirini daha da güzelleşiyor bu arada. Marka son bir senedir yaptığı reklam ataklarıyla insanların içindeki Spotify sevgisini yeşillendiriyor gün geçtikçe.

Instagram ve yabancı basına yansıyan bu renkli ve glam istasyonu canlı görmek isterdim açıkçası. Yolunuz oraya düşerse kaçırmayın ve görün derim. Hatta sergiyi de ıskalamayın.

New York’s in love. Goo goo goo.

A post shared by Brian Kerr (@bckerr) on

Görsel: Instagram, mlinehamart