Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Schweppes Şişesinin Peşinde Bir Gece

Schweppes Şişesinin Peşinde Bir Gece

Schweppes, yeni sloganını duyurmak için hazırladığı reklam filminde genç bir kadının bir gece içerisinde yaşadığı maceralara ve önüne çıkan farklı olasılıklara odaklanıyor.

Schweppes uzun zamandır kullandığı “What Did You Expect?” (Ne bekliyordun?) sloganında minik ama önemli bir değişikliğe giderek “What Do You Expect?” (Ne bekliyorsun?) kalıbına dönüştürdü. Bir küçük zaman kipi değişikliğiyle marka söylemini bambaşka bir forma geçiren Schweppes yeni sloganını bir açılış filmiyle duyurdu.

BETC Paris tarafından hazırlanan filmde vurgu şimdi ve içinde bulunduğumuz andaki beklentilere yapılıyor. Micheal Jackson’ın kızı Paris Jackson’ın oynadığı baş kahramanımızı bir bar ortamında göstererek başlayan filmde, barmen Schweppes’i uzun bar masası üzerinde kaydırıyor. Kadın da bu sonsuz uzunluktaki masa üzerinde şişeyi takip etmeye başlıyor. Bu yolculukta mekanlar, ortamlar ve kadını karşılaştığı kişiler değişiyor.

Şu Ana Yapılan Vurgu

Chemical Brothers’ın bilinen parçası “Hey Boy Hey Girl” eşliğinde ilerleyen film, dinamik ve enerji yüklü bir yapı sunuyor. Kadının bardan taksiye atlayıp kendini bir çamaşırhanede bulması, ardından çamaşır makinelerden birinin içerisine dalarak bir disko ortamında dans etmeye başlaması, orada tanıştığı genç adam, buradan geçtiği park, mikrofonu eline alıp söylediği şarkı gibi detaylarla dışarıda bir geceden nasıl bir macera beklediğimizi soruyor.

Pek çok ünlü reklam filminde imzası olan Michael Gracey tarafından yönetilen film, hayatta karşımıza çıkan sınırsız seçenek karşısında ne beklediğimizi soruyor. Bu da önceki “Ne bekliyordun?” kalıbının yarattığı daha tepkisel ve sorgulayıcı yaklaşımı bir yana bırakarak markayı yaşanan ana sabitliyor. Bir yandan da markayı gece içilebilecek bir içecek olarak konumlayarak alkollü içeceklere bir alternatife dönüştürüyor.

Künye:

Reklamveren: Schweppes
Reklam Ajansı: BETC Paris
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stéphane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: David Martin Angelus
Sanat Yönetmeni: David Derouet
Reklam Yazarı: Adrian Skenderovic
Trafik: Elodie Diana
TV Yapımcısı: Marine Monbeig
Yapım Şirketi: Partizan
Yönetmen: Michael Gracey
Ses Yapım: Gum
Müzik: The Chemical Brothers “Hey Boy Hey Girl”

Görsel: YouTube