Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’ın Dezeen Destekli Yeni Tasarım Hesabı: @Design

Instagram’ın Dezeen Destekli Yeni Tasarım Hesabı: @Design

Instagram, Dezeen iş birliğiyle hazırlanan ve tasarıma bakışını sergileyeceği yeni hesabı @design'ın lansmanını Milano Tasarım Haftası kapsamında canlı yayınlar ve postlar ile yaptı.

Dünyanın en önemli mimari ve tasarım yayınlarından Dezeen ve Instagram iş birliği sonucunda doğan @design dün itibariyle açıldı. Hesap, takipçilerine dünyanın dört yanından tasarım ve zanaat keşifleri sunarak Instagram’ın tasarım kültürüne bir kapı açacak.

Milano Tasarım Haftası kapsamında tanıtılan hesabın duyurusu Dezeen’in kendi hesabı @dezeen ve @design üzerinden çeşitli postlar, canlı yayınlar ve story’lerle yapılıyor. Bu hafta itibariyle Dezeen kurucusu ve genel yayın yönetmeni Marcus Fairs’in de katkılarıyla Dezeen tarafından hesap için pek çok içerik üretilecek. Marcus Fairs’in Instagram’ın Tasarım Başkanı Ian Spalter, tasarımcı Yves Behar, Cabana dergisi kurucusu Martina Mondadori Sartogo ve stil haberleriyle tanınan gazeteci Michelle Ogundehin ile yaptığı söyleşiler dün itibariyle canlı yayında yer aldı.

5 Farklı Instagram Kullanıcısı Katkıda Bulunuyor

Dezeen, Mart ayı içerisinde hesabın lansmanı için dünya çapında bir duyuru yaparak yetenekli Instagram’cıları katkıda bulunmaya çağırmıştı. Gelen çok sayıda cevap üzerine seçilen 5 kişi Milano Tasarım Haftası süresince kamera arkası görüntülerle kendi deneyimlerini Instagram’ın bakışıyla yayınlayacak. Üretilen içerik hafta boyunca Instagram’ın yeni hesabı @design üzerinde yer alacak.

Seçilen 5 Instagram’cının hesapları diğerlerinden ayrışan ve küresel ve eklektik bir bakış açısı sunan hesaplar.  Meksika’dan Joel Escalona, Milano’dan Ivan Oda, Londra’dan Geraldine Tan, Los Angeles’dan Minh T ve Shenzen, Çin’den Benedetta Anghileri seçilen kullanıcılar arasında yer alıyor.

Hesap ile ilgili bilgiye #Design #Instagram #Milanogram2018 etiketleri aracılığıyla ulaşılabiliyor.

For the art director @benjaminbuddy, design is about creating an emotional connection. “It's the tool we use to bridge the gap between the form and idea,” he said. To inspire him as he designs for @instagram, his workspace includes memories of things he's collected and experienced over the years. “My desk is a much cleaner and minimal version of myself,” he said. “I have a rock trophy, a couple of plants, a small metal llama and a wood statue of a frog.” And, in this photo, a kit that Ben created to welcome new members to the design team. “It's all the beautiful and weird things I love.” ?: @benjaminbuddy For the launch of @design, we asked six designers we admire to share their #deskview and their design philosophies. #fromwhereiwork . . . #onmydesk #bts

A post shared by @design (@design) on

#@misaac85, a UX designer, described her desk as “an organized mess,” including a laptop, screens, various devices, notebooks, “and one too many gel pens.” In this photo, Miriam, who lives in Beit Shemesh, Israel, was working through designs for a transportation system for a youth program. “If I can provide simple design solutions to complex problems to help those who do work with today's youth or children with disabilities, then I know that my day of work has a ripple effect across all of those incredible acts of kindness,” she said. “I don't, for one day, take this for granted.” ?: @misaac85 For the launch of @design, we asked six designers we admire to share their #deskview and their design philosophies. #fromwhereiwork . . . #onmydesk #desksetup #uxdesign

A post shared by @design (@design) on

Görsel: Instagram