Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okyanusun ve Ormanın Derinliklerinde Filizlenen Eşyalar

Okyanusun ve Ormanın Derinliklerinde Filizlenen Eşyalar

Stephanie Kilgast, atık nesnelere kilden doğal unsurlar ekleyerek çöplerle doğanın iç içe geçme sürecini tasvir ediyor.

Atıklarla ve çöplerle yapılabilecek işler artık yalnızca sanatçıların ve tasarımcıların hayal gücüyle sınırlı. Zayd Menk’in, elektronik atıklarla inşa ettiği Manhattan maketi, çiğnenmiş sakızları sevimli ürünlere dönüştüren Gumdrop ve atıklardan yapılmış daha nice pırıl pırıl işin ardı arkası kesilmiyor. Stephanie Kilgast da çöplere okyanusun ya da ormanın derinliklerine bırakılmış izlenimi vererek onları sanat eseri haline getiriyor.

İnsan yapımı nesnelerin doğayla karşılaştığı durumlar

Stephanie Kilgast teneke kutular, reçel kavanozları ve eski kameralar gibi atık nesneleri alıyor ve bunları mercanlarla, yosunlarla, mantarlarla, çiçeklerle ve hayvanlarla bezeyerek yeniden hayat veriyor. Uzun süre aşırı gerçekçi minyatür yiyecekler yaparak el becerisini geliştiren sanatçı yine polimer kil ve kil şekillendirme aletleri kullanarak eserlerini üretiyor. Fransa’da çalışmalarını sürdüren sanatçı, atık nesneleri atık istasyonlarından ve çöp kutularından kendisi topluyor.

Kilgast internet sitesindeki açıklamalarında çalışmalarını “bitkilerin ve mantarların böceklerle, hayvanlarla ve endüstriyel nesnelerle buluştuğu bir yaşam alanı” olarak tanımlıyor. Bu karşılaşmalar, çeşitliliğin renkli girdabında düzensiz bir şekilde artıyor ve insanlıkla doğa arasındaki diyaloğu temsil eden çöp objeler üzerinde yeşeriyor.

Kilgast’ın çalışmalarını YouTube kanalı ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.