Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam

Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam

Kanako Abe, kağıtları elle keserek yarattığı vahşi yaşam tasvirleriyle, kağıt sanatında sabrın meyvelerinin ne denli etkileyici olduğunu kanıtlıyor.

Kağıt sanatı çağdaş sanatçıların çabalarıyla çok farklı boyutlara doğru ilerledi. Kağıdı elle keserek uygulama yapan sanatçılar çok fazla el işçiliği ortaya koyduklarından bu alanda özellikle dikkat çekiyor. Örneğin Mr. Riu’nun kağıt mandalaları ve Samantha Heidinger’ın dantel gibi kestiği kağıt işleri, bu alanda üretim yapan sanatçıların bitmek bilmeyen sabrını bizlere göstermişti. Kanako Abe de ilk bakışta kalemle çizilmiş etkisi yapan aşırı detaylı kağıt işleri üretiyor. Sanatçının konusu ise ağırlıklı olarak vahşi yaşam.

Ise-katagami öğrenirken kağıt sanatına yönelmek

San Francisco’da çalışmalarını sürdüren Kanako Abe, kağıtla çalışmaya 2012 yılında, geleneksel bir Japon sanatı türü olan Ise-katagami’yi öğrenirken başlamış. Ise-katagami, kimono kumaşı başta olmak üzere çeşitli kumaşlar üzerine karmaşık desenler uygulamak için kullanılan geleneksel bir şablonlama tekniği. Şablonlar, kağıtlar elle kesilerek hazırlanıyor. Kanako Abe şu anki işlerini yaparken Ise-katagami’de kullandığı kesme aletlerini kullanıyor. Ağırlıklı olarak siyah kağıtla mistik ormanları ve hayvanları tasvir ediyor.

Kompozisyonun karmaşıklığına bağlı olarak işin tamamlanma süresi değişiyor ancak birörnek vermek gerekirse küçük parçalarının tamamlanması dahi 15 saati bulabiliyor. Kıvrımlı çizgilerin düz çizgilere oranla kesimi daha zor olduğundan bu tip çizgilerin yoğunluğu da süreyi etkiliyor.

Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam Kağıt Sanatıyla Vahşi Yaşam

Görsel: Instagram