Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın

Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın

Guillaume Rolland'ın tasarladığı Sensorwake, sabahları sizi hoş kokularla ve yaklaşık 2 dakika içinde uyandırmayı vadediyor.

Sabahları hedeflenen saatte uyanabilmek adeta tüm insanlığın sorunu. Bu yüzden yaratıcı çalar saatlerle ve alarm cihazlarıyla sık sık karşılaşır olduk. Üzerine çıkmadıkça susmayan çalar saat Ruggie, çarparak uyandıran akıllı bileklik Shock Clock ve bilek gücünüzü sınayan Mr. Wakey uyuyan bir insanı uyandırmanın yaratıcı yollarını arayan tasarımlardandı. Peki ya koku? Hiç burnunuza gelen bir koku nedeniyle mutlu uyanıp yatağınızdan kalktığınız oldu mu? Mutfaktan gelen nefis kokularla, ağaçların ya da denizin kokusuyla zorlanmadan uyandığınız anları hatırlayın. Fransız tasarımcı Guillaume Rolland’ın yarattığı Sensorwake kullanıcıyı, bu deneyimi yaşatarak uyandırıyor.

Sensorwake’te kokuya, müzik ve ışık da eşlik ediyor

Koku; sesli, hareketli yada görsel uyaranlara kıyasla çok daha etkili bir uyarıcı olabilir mi? Bazı kokular bedenimizle aynı anda zihnimizi de uyandırma gücüne mi sahip? Sensorwake’in iddiası bu yönde. Böylece size bitkin hissetmeden mutlu bir şekilde güne başlama vaadinde bulunuyor. Cihaz kullanıcıyı 2 dakikadan kısa sürede uyandırabilmek için ışığı, sesi ve aromayı bir arada kullanıyor. Kokunun kaynağı olan aroma kartuşları sayesinde odaya hafif bir koku yayıyor. Kartuşlar, bir aydan uzun süre dayanıyor. Espresso ve çikolatanın yanı sıra elma-tarçın, nane, taze kesilmiş çimen, sahil kokusu ve bunlara benzer aromaları var.

Kartuşu içeri doğru kaydırıp alarmı kuruyorsunuz ve uykuya dalıyorsunuz. Sensorwake sabah olduğunda hafifçe yanıp sönen bir ışık, rahatlatıcı bir müzik ve bunlara eşlik eden hoş kokularla sizi uyandırıyor. Aslında herkesin kendi özel koku-müzik ve ışık kombinasyonlarını yapabildiği, kartuş seçeneklerinin daha fazla olduğu bir ürün olabilirmiş. Kahvenin, çimenin ya da sahilin gerçek kokusu olmadıktan sonra uyanmaya ne kadar motive eder insanı o da bilinmez ama denemeye değer.

Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın Saatinin Alarmı Seni En Sevdiğin Kokularla Uyandırsın

Görsel: Sensorwake