Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robot Zenbo Ailenizin Bir Parçası Olmak İstiyor

Robot Zenbo Ailenizin Bir Parçası Olmak İstiyor

Tayvanlı teknoloji şirketi Asus tarafından geliştirilen Zenbo, pek çok konuda size ve ailenize yardım edip, en iyi arkadaşınız olmak için evinize konuk olmaya hazırlanıyor.

Asus yönetim kurulu başkanı Jonney Shih’in Computex 2016’da tanıttığı ev robotu Zenbo, trend halini alan robot akımının son dönemdeki en iddialı temsilcilerinden biri. Robotik bilgisayarların her eve girmesini ve bu teknolojiye herkesin ulaşmasını isteyen Asus; ev işlerinde yardımınıza koşan, eğlence amaçlı kullanılabilen ve dahası sizlere arkadaşlık edebilen Zenbo’yu geliştirmiş.

Aslında daha çok, yalnız yaşayan yaşlı insanlar düşünülerek tasarlanan robot, geleneksel ve akıllı ev aletleriyle bağlantı kurabiliyor. Kapınızın önündeki Zenbo bağlantılı kamera sayesinde gelen misafirin kim olduğunu görebiliyor, robotun yüz kısmını oluşturan ekranda yer alan bir buton sayesinde kapıyı uzaktan açabiliyorsunuz. Ayrıca, evinizdeki akıllı ampulleri ve televizyonu da Zenbo ile -eğer robot konuştuğunuz dili anlıyorsa- kontrol edebiliyorsunuz.

Zenbo, evin içinde bağımsız şekilde hareket edebiliyor ve ses komutlarına göre yapmasını istediğiniz yönergeleri takip ediyor. Aynı zamanda dokunmatik bir arayüz olan robotun yüzü; çevrimiçi video oynatabiliyor, ihtiyaç duyduğunuz yemek tariflerini internetten bulup adım adım anlatabiliyor, görüntülü konuşma ve internetten alışveriş yapmanızı kolaylaştırıyor.

Softbank’ın geliştirdiği duygusal robot Pepper’la benzerlikler taşıyan fakat ondan biraz daha kısa olan Zenbo, doktor randevusu gibi önemli randevularınızı ve almanız gereken ilaçların saatini hatırlatıyor. Acil durum çağrıları da yapabilen robot, eğer aile büyüklerinizden biri evde beklenmeyen bir kaza geçirip düşerse, aile bireylerine haber veren bir mesaj gönderiyor. Bu sırada, yakınınız tarafından kullanılan robotun kontrolünü devralıp, evinizdeki Zenbo’nun dahili kamerasından yaralanarak yakınınızın durumunu görüntüleyebiliyorsunuz.

Çocuklar için eğlenceli bir arkadaş olan Zenbo, onlara sevimli sesiyle masallar anlatıp onlarla birlikte müzik dinliyor, hatta zaman zaman kendini müziğin ritmine kaptırıp robotik dans figürleri bile sergiliyor. Kullanıcılar, 599 dolarlık fiyatıyla evlere girmeye aday olan Zenbo bot’unun yazılım geliştirme kiti (SDK) ve daha fazlasına, yeni uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştırmak için erişebiliyor.

Görsel: YouTube