Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moda ve Projeksiyon Yansıtmanın Ortak Performansı: What Is Real?

Moda ve Projeksiyon Yansıtmanın Ortak Performansı: What Is Real?

Ece Özalp ve Bİ’ŞEYLER New Media Works birlikteliğiyle modanın yarattığı algıyla doğan önermeleri karşılıklı ve etkileşimli sorular doğuruyor.

Moda, günümüz yenilikçi teknolojileriyle iç içe geçebilen ve farklı projeler üretmeyi elverişli zemin sunan disiplinler arasında yer alıyor. Kız çocuklarının kodlayıp Zac Posen’in tasarladığı kıyafetle düzenlenen defile veya göz teması kurduğunda şekil değiştiren ve dikenlerini çıkaran elbise gibi konseptler teknolojiyle moda arasında dirsek temasını gözler önüne seriyor.

Modacı Ece Özalp ve Bİ’ŞEYLER New Media Works ise bu teması dijital sanat akımlarına yansıtarak sorgulayıcı ve yorumlayıcı bir eser ortaya çıkarmış. Ece Özalp’in tasarımı, desenleri ve formlarıyla 3 boyutlu taranarak dijital dünyaya aktarıldı. Elde edilen 3 boyutlu tarama verisi model üzerinde uygulanarak kurgusal bir akış yaratıldı.

Perception (Algı) isimli bu çalışması projeksiyon yansıtma yardımıyla statik model üzerine yansıtılarak görsel ve işitsel bir yeni medya performansı olarak yeniden doğdu. Algı’nın içinde algılanan gerçekliğin tanımlanması gibi kavramsal sorguları karşılayan Ece Özalp ve Bİ’ŞEYLER, algının algısıyla beraber gerçekliğin ve neyin gerçek olduğunun yanıtlarını aradı.

Yanıtın değil sorunun önemli olduğu gerçeklik düzeyiyle What IS Real? gelecek dönemdeki moda film festivallerine katılmayı planlıyor.

Künye:

Yapımcı: Bİ’ŞEYLER New Media Works
Yönetmen: Burcu Ece Yılmaz, Gökhan Okuyucu
Sanat Yönetmeni: Ethem Cem Bağırsakçı
Animasyon, Sanat Yönetmeni: Tiber Ergür
Model: Enes Özenbaş
Modacı: Ece Özalp
Müzik ve Ses Tasarım: Mehmet Ünal (AudioFil)

Görsel; Vimeo