Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendin Yap Pikap

Kendin Yap Pikap

Kendin yap karton pikap Spinbox, düşük maliyetle pikap sahibi olmayı sağlarken aynı zamanda hafifliği sayesinde kolay taşınabilir bir ürün olarak avantaj yaratıyor.

Teknolojiyi sevenlerin nostalji takıntısı, geçmişe ait müzik dinleme deneyimini tekrar tekrar farklı şekillerde karşımıza çıkarıyor. Bu nostaljik yaklaşımın örneklerini daha önce plak çalan tekerlek, akıllı pikap, havada duran pikap, plakların üzerinde dolaşan taşınabilir pikap ve hatta pikap gibi çalışan kasetçalarda da görmüştük. Çin’de doğmuş bir girişim olan Spinbox ise düşük bir maliyetle pikap sahibi olmayı sağlıyor.

Dahili bir amplifikatörü ve iki hoparlör ünitesi bulunan Spinbox, düşük maliyetinin yanı sıra hafifliği dolayısıyla hareket halindeyken plak dinlemeyi sağlıyor. Kullanıcının tek ihtiyacı, taşınabilir bir şarj cihazı.

Spinbox’un dış kısmında, Apple ürünlerinin ambalajında da kullanılan ve geri dönüştürülmüş suya dayanıklı kağıt hamurundan yapılan çok yönlü bir malzeme kullanılmış. Micro USB ile şarj olabilen, pek çok akıllı telefonun şarj adaptörü ve harici şarj aleti ile uyumlu olan Spinbox, 33, 45 ve 78 RPM (dakikadaki dönüş hızı) arasında değişen hızlarda çalıştırılabiliyor. Ayrıca 7, 10 ve 12 inç formatındaki single’ları çalabiliyor.

Kendi pikabını yapma düşüncesi insana başta biraz zahmetli görünse de , Spinbox bunun yalnızca 18 dakika alacağını ileri sürüyor. Hatta bu iddiayı kanıtlamak için kısacık ve müzik videosu tadında bir “Nasıl yapılır?” videoları çekmişler.

Daha detaylı bir “Nasıl Yapılır?” videosu:

Spinbox ile seyahat:

2016 yılı sonunda, yakında Kickstarter kampanyası başlatacaklarını duyuran Spinbox ekibi, kampanya öncesi talepleri de kendi internet sitesi üzerinden toplamaya başlamış.

Spinbox’ın çalma performansını anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram