Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japonya’da Beysbol Maçı İzleyen Çinlilere, Çince Maç Anlatan Akıllı Gözlük

Japonya’da Beysbol Maçı İzleyen Çinlilere, Çince Maç Anlatan Akıllı Gözlük

Epson tarafından tasarlanan akıllı gözlükler sayesinde Japonya’ya giden ancak Japonca bilmeyen Çinli turistler, anlık Çince çeviri ile beysbol maçı izleme keyfini %100 yaşıyor.

Çince konuşan turistlerin Japonya’yı ziyaret etme oranı son 3 yıldır giderek artıyor. Çinli turistler, Japonya’yı özellikle Japon profesyonel beysbol takımı Hokkaido Nippon-Ham Fighters’ın Sapporo Dome stadındaki maçlarını izlemek için ziyaret ediyor. Ancak, Çince konuşan turistlerin büyük çoğunluğu Japonca bilmiyor ve dolayısıyla da izledikleri oyundan tam anlamıyla keyif alamıyor.

Bu durumun farkına varan Hokkaido Nippon-Ham Fighters takımı, dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olan Epson ile işbirliğine giderek, şirketin ürettiği akıllı gözlükleri kullanarak “Glass Sheet” adında bir kampanya hazırladı. Stripes’ın desteğiyle birlikte hazırlanan kampanya videosunda, Çince konuşan ziyaretçilerin, maçın gidişatını değiştiren kritik gelişmeleri, maç istatistiklerini ve oyuncu değişikliklerini akıllı gözlüklerden Wi-Fi bağlantısı sayesinde yapılan eş zamanlı çeviriyle birlikte takip edebildiklerine ve maçı daha büyük bir keyifle izlediklerine şahit oluyoruz.

Görsel: Vimeo