Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın İlk Kalp Atışlarıyla Kontrol Edilebilen Müzik Videosu

Dünyanın İlk Kalp Atışlarıyla Kontrol Edilebilen Müzik Videosu

J Views tarafından yayınlanan yepyeni müzik videosu #Almostforgot, şarkının temposunu kalp atışlarımızla kontrol etmemize izin veriyor.

Türünün ilk örneği olarak bahsedebileceğimiz “#Almostforgot” şarkısını izleyiciler tamamen kalp ritmleriyle kontrol ediyor.

Temposunu kalp ritminize göre ayarlayabildiğiniz J Views şarkısının videosundaki görsel iniş-çıkışlar da kalp ritmiyle senkronize bir şekilde değişiklik gösteriyor.

Uzanıp dinlenirken dinlediğinizde yumuşak ritmle çalan şarkı, rahatlamak için ideal bir hale geliyor. Koşuya çıktığınız sırada dinlediğinizde ise sizi ateşleyecek hareketli bir şarkıya dönüşüyor. Hello Monday tarafından geliştirilen videoda kullanılan teknoloji, her kalp atışında vücutta meydana gelen renk değişimleri üzerine kurulu. Şarkının ritmini değiştirmek için, parmağınızı cep telefonunuzun arka kısmında bulunan kamerası üzerinde sabit tutmanız gerekiyor. Eğer parmağınızı telefonun kamera merceğinden çekerseniz, video otomatik olarak duruyor.

iTunes’dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz #Almostforgot’ı Android 5.0 cihazlardan Chrome tarayıcı ile bu adres üzerinden deneyimlemek mümkün.

Şarkı sözü yazarı, yapımcı ve aynı zamanda görsel sanatlar alanında çalışmalar sürdüren J Views’un Grammy adaylığı da mevcut. Sanatçı, analog albümlerdeki ham ve elektronik seslerin yanı sıra doğa seslerini, hatta bazen kendisine hayranları tarafından gönderilen sesleri çalışmalarında kullanıyor.

J Views’ın, sanatçıyla dinleyici arasındaki sınırları bulanıklaştıran ve 20 Mayıs’ta piyasaya çıkacak albümü 401 Days’in en iddialı parçalarından biri sayılabilecek #Almostforgot’ın vokallerinde Kelli Scarr yer alıyor. Views’a ait DNA Project tarafından kaydedilen albüm ile sanatçı, hayranlarını albümün yapım aşamasını deneyimlemeye davet ediyor.

Görsel: YouTube, Nir Ariely