Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ölüm Kalım Meselesi Mobil Uygulama Lifesaver

Ölüm Kalım Meselesi Mobil Uygulama Lifesaver

İlk Yardım bilgisi ile kalp masajı yapmayı ve hayat kurtarmayı Lifesaver mobil uygulaması ile öğrenebilirsiniz.

İngiltere’de her yıl 60.000 kişi hastaneye varmadan kalbi durduğu için hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor, bunların yalnızca %10’undan azı ilk yardım müdahelesi ile geri döndürülebiliyor. Halbuki yoldan geçen herhangi biri bile kalp masajı ile bir hayat kurtarabilir.
Kalp masajı simülatörü Lifesaver uygulaması fikrini geliştiren Martin Percy, bundan 10 yıl önce geleneksel kurslarda kalp masajı eğimini almış biri olarak, kalp masajı eğitimine geleneksel bakışın ve şişme insana yapılan müdahelenin gerçek hayata yansımasının yeterli olmadığını düşünüyor. İnsanlar kalp masajı ve ilk yardım kursuna gitse bile kaç kez ne yapması gerektiğini çok kısa zaman içinde unutuyor, ki Londra’da nüfusun yalnızca %1’i kursu almaya teşvik edilebilmiş.
Djitital prodüksiyon şirketi Unit9’un Kalp Masajı Derneği için geliştirdiği ücretsiz uygulama, kullanıcılara etkileşimli ve gerçeğe yakın, son derece de çarpıcı bir ilk yardım deneyimi yaşatıyor, uygulama etkileşimli bir ders gibi ilerliyor. Hayat mücadelesi veren biriyle karşı karşıya bırakan Lifesaver uygulaması, çeşitli durumlarda ne yapmanız gerektiğini size sorarak zamana karşı ilk yardım müdahelesinde bulunmanızı sağlıyor. İnteraktif film serisi kritik kararlar almanız için sizi yönlendiriyor ve uygulama akıllı telefon/tabletlerin hareketleri algılamasıyla çarpıcı bir deneyim yaşatıyor. Gerçek bir olayın içinde olma kurgusunu son derece başarılı hayata geçiren uygulama 12 dakika uzunluktaki interaktif senaryoda gerçek hayat hikayelerindeki olaylarda sorular sorarak, sağlık ve acil durum konularında bilgiler veriyor, kullanıcıya da gerçek zamanlı geribildirimde bulunuyor.