Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung, Wattpad İşbirliğiyle Marka Hikayeleri Anlatıyor

Samsung, Wattpad İşbirliğiyle Marka Hikayeleri Anlatıyor

Wattpad, “Marka Hikayeleri” ile Türkiye’de büyük çoğunluğu Y ve Z neslinden oluşan 40 milyon tüketiciye ulaşmak için Samsung Türkiye ile birlikte harekete geçti.

Dünyanın en büyük okuyucu ve yazar topluluğuna sahip olan Wattpad, doğal reklam uygulaması “Marka Hikayeleri”ni (Brand Stories) Türkiye’de Mavi’den sonra kullanan isim Samsung Türkiye oldu. Küresel Wattpad ekibi ve Samsung’un birlikte şekillendirdiği Marka Hikayeleri kampanyasıyla milyonlarca genç Türk kullanıcısına Samsung Galaxy A 2016 serisini tanıttı. Ayrıca Wattpad, bundan sonraki dönemde de Netcommedya’yı Türkiye’deki özel ortağı seçti. Gelecek dönemde bu tip projelerin üretilmesi için Netcommedya ve Wattpad bir arada çalışacak.

Samsung markası adına en popüler Türkçe hikayelerden oluşan 2 okuma listesi oluşturuldu: Teknoloji ile Biraraya Gelenlerin Hikayeleri ve Eşsiz Yetenekli Karakterlerin Hikayeleri adını taşıyan sponsorlu okuma listelerindeki her hikaye; pratik, yaratıcı ve tarza önem veren Y Kuşağı’nı temsil ediyor.

Marka Hikayeleri, yukarıda da bahsettiğimiz gibi markaların Wattpad’in %80’ini oluşturan Y ve Z nesli temsilcisi bireylere ulaşmalarını ve onlarla bağlantı kurmalarını kolaylaştıran ve marka farkındalığı ile marka bağlılığını artıran son derece önemli bir uygulama.

Markaların Wattpad’de eğlenceli hikayeler eşliğinde yarattığı kampanyalar Marka Hikayeleri’yle birlikte tüketicilerle maksimum düzeyde etkileşim kurmalarına ve onlara hızlı bir biçimde ulaşabilmelerine yardımcı oluyor. Wattpad’de Samsung‘un yanı sıra; Unilever, Coca-Cola, Universal Pictures gibi markalar yer alıyor. Wattpad kullanımı Türkiye’de her geçen gün artıyor. Sayısı 3 milyona ulaşan Türk okuyucular, platformda ayda ortalama 400 milyon dakika vakit geçiriyor.

Wattpad’de Marka Hikayesi oluşturmanın birkaç farklı yöntemi bulunuyor:

“Derlenmiş Okuma Listeleri” sayesinde markanın mesajına ya da kişiliğine uygun olarak popüler bir içerik oluşturuluyor ve bu içerik, sponsor markanın seçtiği okuma listesi ile birlikte okuyucu topluluğunda paylaşılıyor.

“Komisyon İçerikler” ile Wattpad’de popüler olan yazarlarla birlikte çalışarak marka için özgün hikayeler yaratılabiliyor ve bu hikayeler Wattpad’de okuyucu topluluğuyla paylaşılıyor.

“Kitle Kaynaklı Katılım” sayesinde Wattpad, okuyuculara markalar hakkında oluşturacakları özgün içerikler karşılığında ödül kazanma fırsatı sunuyor. Bu durum, Wattpad’deki okuyucu kitlesinin markayı tutkuyla desteklemesine sebep oluyor.

Son yöntem ise “Doğal Reklam Uygulamaları”. Bu yöntem, Wattpad’in kampanyaları güçlendirmek ve kitlesel düzeyde farkındalık yaratmasına yardımcı olmak için markaları doğal reklam birimleriyle desteklemesiyle oluşuyor. Doğal reklam uygulamaları, markalı içeriklerin daha fazla okuyucuya ulaşmasını sağlıyor.

Türkiye, Amerika ve Filipinler’in ardından üçüncü büyük Wattpad pazarı olarak göze çarpıyor. Wattpad’de bugüne kadar paylaşılan Türkçe hikaye sayısı ise 7 milyonu aşmış durumda. Bu hikayeler genellikle; popüler kültür, popüler filmler, diziler ve ünlü isimler hakkında oluyor.

Görsel: Samsung Türkiye, Wattpad