Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde DVD İzlemeyi Sosyalleştiren Hareket: The Couchers

Evde DVD İzlemeyi Sosyalleştiren Hareket: The Couchers

The Couchers uygulaması ile size yakın evlerde yapılan film izleme aktivitelerine 'check in' olabilirsiniz.

Paylaşım ekonomisi konusunu her an takipteyiz. En büyük ağını Airbnb’de oluşturduğunu söyleyebileceğimiz kültür birçok alternatif alanda kendini göstermeye başladı. İlgili derinlemesine inceleme ve analizi bu haberde okuyabilirsiniz. Airbnb’den sonra en çok ilgimizi çeken uygulama ise Melba olmuştu. Melba bir sosyal davet uygulaması, evinizde yemek düzenleyip tanımadığınız insanları bu internet sitesi üzerinden ağırlayabiliyorsunuz. Bunu bu davette kaç kişi ağırlayabileceğiniz, kişi başı ne kadar bedel ödeneceği ve menüde neler olduğu bilgisi ile Melba’da bir profilde belirtmek şartıyla yapıyorsunuz.

The Couchers da bu anlayışın film izleme aktivitesine uyarlanmış hali olarak karşımıza çıkıyor. Her zaman sinemaya gitmeyi tercih etmeyebiliyoruz, evdeki ortam daha cezbedicisi ise DVD’yi konforlu evlerde izlemek daha iyi bir seçim olabiliyor. Kimilerinin de böyle bir isteği varken, tesisi yok. The Couchers ise evinin kapılarını DVD izlemek için açabileceklerle bu hizmetten yararlanmak isteyecekieri bir araya getiriyor.
Melba restaurant yerine ev ortamında yemek yemenizi sağlarken, Couchers da aynı şeyi film izmlemek için yapıyor. İnternet sitesine üye olmakla başlıyorsunuz, lokasyon bilginizi veriyorsunuz. Sİteye giriş yaptıktan sonra size 49 km’ye kadar uzak olan evlerde hangi filmler hangi saatlerde gösterilecek görebiliyorsunuz. Dilerseniz 5 km uzaklıkla bu ayarı sınırlayabilirsiniz de. Eğer film ile ilgilenirseniz site üzerinden ev sahibi ile iletişime geçip haberleşebiliyorsunuz.