Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Hava Yastıkları Çantalara Dönüşürse

Eski Hava Yastıkları Çantalara Dönüşürse

FREITAG çanta ailesine, eski hava yastıklarından yapılmış F700 ARROW ve F708 FIREBIRD isimli iki yeni tasarım eklendi.

İkinci bir yaşamı hak eden kullanılmış malzemeler arayanlar için, karayolu trafiği gerçek bir malzeme hazinesi olabilir. Bunun en yeni örnekleri FREITAG çanta ailesine eklenen son iki ürün olan: küçük F700 ARROW ve ekstra büyük F708 FIREBIRD. Çünkü her ikisi de bir zamanlar otomobillere takılan ama neyse ki kullanılmadan kalan (kazasız) eski yastıklarından yapılmış. Avrupa yollarında yoğun kullanım sonrasında yumuşak ve esnek hale gelen kayışlar da çantaların saplarının yapımında kullanılmış. Hava yastıkları ve kayışlar, hafif ama sağlam çantalar olarak yeni rollerine soyunmuşlar.

Hava yastıklarının kesin olarak tanımlanmış standartlara uygun olması gerekiyor. Bu yüzden çantaların görünümünde de standart bir estetik var. Her türlü şekli ve farklı pastel renkleri mevcut. Üreticiye, araç tipine ve kullanıldıkları yere bağlı olarak hava yastıkları renkli dikişlere ve şifreli baskılara da sahip olabiliyor. Direksiyon simidine, ön panele ve diğer imkansız yerlere sıkıştıkları için kendilerine özgü kıvrımları ve kırışıklıkları mevcut olabiliyor.

“Çanta formu takip eder”

F700 ARROW ve F708 FIREBIRD’in geliştirilmesi; basit, sofistike ve biraz uyarlanmış bir tasarım ilkesine dayanıyor. Bu ilke şöyle: “çanta formu takip eder”. Bu ilke, hava yastıklarının orijinal şeklini ve özelliklerini koruduğu anlamına geliyor. Bu da israfı en aza indiriyor ve eski ürünün hatırasını koruyor. Eski hava yastıklarından dönüşen çantalar iki farklı modda kullanılabiliyor. Bunlardan ilki orta derecede dolu, dar ve kompakt mod. Çantalar daha büyük bir yüke maruz bırakıldığında ise tüm hacimlerini açıp ve karakteristik yuvarlak şekillerini alıyorlar. FREITAG bunu, “hava yastığı etkisi” olarak isimlendiriliyor.

Çantalar, bugünden itibaren tüm FREITAG mağazalarında ve internet üzerinden satışa sunuluyor.

Hava Yastığından Sırt Çantası

Görsel: FREITAG/Julia Ishac, Oliver Nanzig