Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zincirsiz Bisiklet Driven ile Yüksek Verim

Zincirsiz Bisiklet Driven ile Yüksek Verim

CeramicSpeed tarafından geliştirilen zincirsiz bisiklet Driven; sürtünmeyi yarıya düşürerek verimi büyük oranda artırıyor.

Bisiklete binenlerin çok iyi bileceği gibi zaman içerisinde çok kullanılan bisikletlerde çeşitli mekanik sorunlar başlayabiliyor. CeramicSpeed tarafından yaratılan zincirsiz bisiklet Driven ise dünyanın en verili bisikleti olduğu iddiasıyla zincirden kaynaklı mekanik sorunların önüne geçmeyi vadediyor.

Bisiklet parçası üreticisi CeramicSpeed’in University of Colorado’nun Mekanik Mühendisliği bölümüyle iş birliği içerisinde yarattığı Driven; yeni bir sürüş şaftı öne sürüyor. Driven; bisikletteki attırıcı ve zincir gibi parçaları dişli stili bir şaftla değiştiriyor.

driven_ceramicspeed_bigumigu_2

Sürtünmeyi Azaltan Tasarım

Driven’ın tasarımı zincir ve attırıcının 8 farklı temas oktasında ortaya çıkardığı sürtünmeyi yarıya indiriyor. CeramicSpeed tarafından üretilmiş 21 düşük sürtünmeli mil sayesinde tork; ön halkadan aktarma organlarına ve 13 hız sağlayan dişe kolayca taşınıyor. Dolayısıyla %99 oranında verim sağlanmış oluyor.

Hala prototip aşamasında olan bu zincirsiz bisiklet, şimdiden bisiklet dünyasının prestijli ödüllerinden olan Eurobike Award‘ı 366 güçlü aday içerisinden sıyrılarak kazandı. Oldukça şık görünen bu bisikletin piyasaya ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

driven_ceramicspeed_bigumigu_2 driven_ceramicspeed_bigumigu_2

driven_ceramicspeed_bigumigu_

Görsel: CeramicSpeed