Amazon’un farklı şekil ve fiyatlarda Echo çıkarıyor oluşu Google’ın da ilgisini çekmiş olacak ki onlar da yönlerini buraya döndürdüklerini Pixel 2 lansmanında gösterdiler. Google, ilk serisi ile geçer not alan Google Home ürünlerini şimdi karşımıza farklı boylarda ve renklerde çıkıyor. Ve Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL’de koruduğu iyi tasarım anlayışını burada da gösteriyor.
Google Home Mini
Google Home Mini’yi tek bir cümlede özetlememiz gerekirse Google Home’un daha hesaplısı ve daha ufağı olarak tasarlanan versiyonu diyebiliriz. Google Home Mini, Amazon Echo Dot ile aynı kulvarda yarışıyor. Google Home Mini; tebeşir beyazı, kömür siyahı ve mercan olmak üzere 3 farklı renkte üretiliyor. Ürünün tasarımında kumaş kullanıldığı için ilk bakışta büyük bir kumaşla kaplanmış taşı andırıyor. Üstelik kumaş kaplama olduğu için mobilyalar arasında sırıtmıyor, aksine hoş bir detay olarak göze çarpıyor.
Bir donutla aynı boyutta olan Google Home Mini, boyutuna göre iyi ve düzgün bir ses kapasitesine sahip. Belki çok yüksek sesle büyük bir odada müzik dinlerken size hafif gelebilir ama haberler, podcast gibi yayınları ideal bir şekilde dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca Bluetooth ile ekstra ses kaynağı da bağlayabilirsiniz.
Google Assistant’ı çok iyi bir şekilde kullanan Google Home Mini, “OK Google” ya da “Hey Google” gibi komutları kısık sesle söylediğinizde bile algılayabiliyor ve o an başka bir program çalışır durumda olsa bile durdurup size yanıt veriyor. Finans, spor, hava durumu, gideceğiniz sinema gibi komutları kolayca Google Home Mini’ye sorabiliyorsunuz. Sesinizi tanımasından dolayı kişiselleştirebildiğiniz için size özel hatırlatmaları, takvimdeki işaretlediğiniz programlarınızı hatırlatıyor da. Chromecast üzerinden Google Home Mini’yi bağlayıp Google cihazlarınızın arasında bir ekosistem de yaratabiliyorsunuz. iPhone kullanıcıların aşina olduğu “iPhone’umu bul” uygulamasının bir benzeri de Google Home Mini de var. Fakat buradaki uygulama hem Android hem de iOS cihazlarla eşlenebiliyor ve cihaz sessizde olsa dahi bulunabiliyor.
Google Home Mini’nin gözle görülür tuşları olmamasına rağmen kontrolü inanılmaz basit. Sesi durdurmak için üstüne dokunmanız yeterli. Veya sesi ayarlamak için sol veya sağ tarafa hafifçe vurmanız. Arka tarafta ise sessize almak için bir susturma anahtarı bulunuyor. Dört gösterge ışığı ise yalnızca aktif bir şekilde çalışırken görünür durumda.
49 dolardan satışa çıkan Google Home Mini bu sene favori hediyelerden olacak gibi.
Google Home Max
Google Home Max ise daha farklı ve daha pahalı tasarlanmış bir asistan. Google, Google Home Max ile bizleri akıllı ses teknolojisi ile tanıştırıyor. En yüksek seste bile hiçbir şekilde ses kalitesinde bozulma yaşamayan Google Home Max, görünüş olarak da hoparlöre benziyor.
Google Home Mini gibi Home Max’in de dışı kumaşla kaplı ve estetik olarak evinizde sırıtmayacak renklerde. Tebeşir beyazı ve kömür siyahı renk seçenekleri olan Google Home Max, manyetik ayağı sayesinde dikey ya da yatay kullanılabiliyor. Google Home Max de Bluetooth desteği sağlıyor ve Chromecast sayesinde diğer Google cihazlarla etkileşime girebiliyor. Ayrıca diğer marka sesli asistanlarla da birlikte çalışabiliyor.
Makine öğrenme sayesinde Google Home Max de Apple HomePod gibi odanın büyüklüğüne ve odada bulunduğu yere göre sesi ayarlayabiliyor. Kendi kendinize mırıldanıyor gibi “OK Google” dediğinizde bile komutlarınızı anlayabiliyor.
Sizin kadar bass takıntılı olan Google Home Max 399 dolardan satışa sunulacak.
Görsel: Google