Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yünle Yeniden Yaratılan Eski Aletler ve Aksesuarlar

Yünle Yeniden Yaratılan Eski Aletler ve Aksesuarlar

Jessica Dance, 80’li yıllara ait elektronik cihazları ve çeşitli aksesuarları yeniden tanımladı ve onları yünden, yumuşacık objelere dönüştürdü.

Tekstil sanatçısı ve sahne kostümü tasarımcısı Jessica Dance, herkesin aşina olduğu objelere yumuşaklık katan bir çalışmaya imza atarak, aralarında elektronik cihazlar ve çeşitli aksesuarların bulunduğu geçmişe dair eşyaları %100 kuzu yününden örgü işlere dönüştürdü.

Dance, eski telefon, bilgisayarlar, dijital çağdan önce müzik dinlemenin ilk bireysel yöntemlerinden biri olan walkman, tasarım çantalar, çeşitli takılar ve Nike ayakkabıların yer aldığı çalışmasını “Vintage Knits” ve “Vintage Flufftronics” olarak adlandırıyor.

Dance’in çalışmasında yer alan parçalar, yemek fotoğrafçısı David Sykes tarafından fotoğraflandı ve Sykes, Dance’in yünden objelerini havalı bir derginin sayfaları arasından fırlamışçasına bir görünüme kavuşturdu. Dance’in çalışmasında yer alan objeler çekim esnasında canlı renkler kullanılarak oluşturulan arka fona oturtuldu ve böylece ön planda bulunan yün objeler, arka planda kullanılan renklerle birlikte şık görünümlü bir zıtlık oluşturdu.

Dance’in çalışması, 3-6 Mart tarihleri arasında Londra Olympia’da düzenlenen The Spring Knitting and Stitching Show’da sergilendi. Dance’in diğer çalışmaları ise blogunda ve Twitter’da görülebilir.

Görsel; Jessica Dance