Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Objelerle Sıcacık Karakterler

Eski Objelerle Sıcacık Karakterler

Robert Romanowicz, eski objelere çeşitli malzemelerle suret kazandırarak yeniden hayat veriyor.

Mimar ve illüstratör Robert Romanowicz; çizimleri ve 3 boyutlu çalışmalarıyla büyüleyici bir portfolyoya sahip. Kutu içinde yaşayan minyatür bir sirk yarattığı Thief of Chairs (sandalye hırsızı) adlı büyüleyici projesine geçtiğimiz yıl Eylül ayında yer vermiştik. Aralık ayında yayınladığı For fun başlıklı projesi de bir o kadar sevimli ve yaratıcı çalışmalardan oluşuyor.

Vintage karakterler

Polonyalı tasarımcı, For fun’da çoğunlukla eski objeler kullanmış. Bu malzemelerle tasarladığı karakterleri, Canon Eos 600D ile ölümsüzleştirmiş ve fotoğrafları Adobe Photoshop kullanarak son haline getirmiş. Vintage bir görünüme sahip karakterler, Romanowicz’in illüstasyonlarına benzer şekilde pastel renklerde. Eski bir kitaba, paslanmış bir yağlı boya fırçasına ya da bir daktiloya göz, burun ve ağız ekleyerek suret kazandırmış. Eski oyuncaklara benzeyen karakterler baktıkça insanın içini ısıtıyor.

Çocuklardan öğrenecek çok şey var

Robert Romanowicz, çocukların yaratıcılığından ilham alıyor. Romanowicz’e göre çocuklar renkleri sezgisel olarak kullanıyorlar, çizimlerini de bilinç dışı kurguluyorlar. Tasarımcı, bu açıdan çocuklardan öğrenecek çok şey olduğuna inanıyor. Ayrıca kitaplar, mimari, yaratıcı reklamlar ya da hayran olduğum diğer sanatçıların eserleri de ilham kaynakları arasında.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.