Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Hassasiyetli 3B Tarayıcı: Revopoint POP 2

Yüksek Hassasiyetli 3B Tarayıcı: Revopoint POP 2

3B tarayıcı Revopoint POP 2, profesyonel düzeyde kaliteyi genel tüketici için erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Yüksek hassasiyetli 3B tarayıcılar, oldukça maliyetli cihazlar olduklarından ve son derece uzmanlaşmış kullanıcılar için tasarlandıklarından genel tüketici pazarında erişilebilen ürünler değiller. Daha önce Leica’nın ürettiği BLK2GO adlı taşınabilir el tarayıcısı mekanların 3B verilerini kaydederek özellikle iç mekan tasarımcıları için çözüm sunuyordu. Yine otonom drone Skydio 3D Scan, ultra yüksek çözünürlüğe sahip 3B modelleri hızlı ve verimli bir şekilde oluşturarak inşaat sektörünün işini kolaylaştırmayı hedefliyordu. Revopoint POP 2 de tasarımcıların yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Revopoint POP 2

Profesyonel düzeyde kaliteye sahip olan Revopoint POP 2, genel tüketici düzeyinde fiyatla sunulacak

Revopoint POP 2, profesyonel düzeyde yüksek doğruluk sunuyor ve genel tüketici düzeyinde bir fiyatla sunulması planlanıyor. Şu anda Kickstarter’da destek toplayan cihaz, yalnızca 1 saat içinde %1.000 fonlanarak büyük bir başarı elde etmiş. Ayrıca sunulduğu fiyat aralığında (standart erken sipariş 3.264 dolar), türünün tek örneği bir 3B tarayıcı olarak tanıtılıyor.

Revopoint POP 2

Revopoint bir süre önce ilk modeli Revopoint POP ile zaten büyük bir başarı yakalamıştı. Bu ilk model, Kickstarter’da en çok destek toplayan 3B tarayıcı olmuştu. Şimdi Revopoint POP 2 ile ürünü daha da geliştirmişler. Yeni Revopoint POP 2, ilk versiyona göre daha iyi bir donanıma ve yazılıma sahip.

Döner tablalı Revopoint POP 2, çantanızda veya elinizde rahatça taşıyabileceğiniz büyüklükte. Çekirdek donanımında, hem binoküler hem de mikro yapılı ışık ilkeleri benimsendiğinden donanım açısından fark yaratan bir cihaz. Revopoint’in tescilli mikro projeksiyon çipi de bu da donanımın önemli bir parçası. Bu sağlam donanımın bir sonucu olarak kullanıcı; yüksek hassasiyetli 3B nokta bulutu verilerini hızlı bir şekilde elde edebilecek ve tek kare doğruluğu etkileyici bir şekilde 0,1 mm’ye ulaşabilecek. Şirket ayrıca, POP 2’nin yerleşik yüksek performanslı 3B hesaplama çipindeki akıllı algoritmaların, 3B tarama sırasında hızı ve verimliliği etkin bir şekilde sağlayacağına dikkat çekmiş.

Revopoint POP 2

Revopoint POP 2 kullanıcıları, iki yeni tarama seçeneğine sahip: Yüksek doğrulukta tarama ve hızlı tarama. Bu, kullanıcıların tarama deneyimlerini ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerini kolaylaştırıyor. Şimdilik bu seçenekler yalnızca Windows sürümünde geçerli olacak, ancak tarayıcının Mac, Android ve iOS ile de kullanılabildiğinin altını çizelim. Tarayıcı, gömülü 6Dof Jiroskop sayesinde daha iyi tarama akıcılığı sunuyor.

Revopoint POP 2; insan vücudu taraması, büyük ölçekli heykel taraması, kültürel ve yaratıcı tasarım uygulamaları, tıbbi uygulamalar, ters modelleme vb. için kullanılabiliyor. Kullanıcı dostu ve taşıması kolay bir ürün olmasının yanı sıra kullanım kolaylığı için tek tuşla işlem imkanı sunuyor. Tarayıcının, ilgi duyan herkesin kullanımına uygun olduğunu vurgulayan şirket “aktif bir 3D baskı yaratıcısıysanız, bir VR/AR model yapımcısıysanız veya yaratıcı çalışmanız ters tasarım kullanmayı içeriyorsa, o zaman bu çok işlevli 3B tarayıcı, yaratımlarınızda bir dünya fark yaratacaktır.” diyor.

Görsel: Kickstarter