Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube Müzik Ödülleri Başlıyor!

YouTube Müzik Ödülleri Başlıyor!

Müzik ödülleri tayfasına YouTube da eklendi.

8 yıllık video paylaşım sitesi olan YouTube Pazartesi gecesi 90 dakikalık bir ödül töreni düzenleyeceklerini duyurdu. 6 veya 7 kategoriden (bilgi kirliliği var) oluşacak müzik ödülleri 3 Kasım 2013’te gerçekleşecek. Adaylar ise 17 Ekim’de belli olacak. Adaylıkları YouTube kullanıcılarının verileri belirleyecek ve kazananlar da yine kullanıcıların oylarıyla belli olacak.

Tören ise canlı olarak NY’da gerçekleşecek, internet üzerinden de izlenebilecek (NY’a gitmek isteyenlere: bilet bilgileri de ilerleyen günlerde paylaşılacak). Lady Gaga, Eminem, Arcade Fire gibi isimlerin sahne alacağı törenin sunucusu ise Jason Schwartzman. Seul, Londra, Moskova, Rio gibi yerlerde önceden kaydedilen diğer performanslar da törenin bir parçası olacak. YouTube’da yıldızı parlamış müzisyenlerin de sahne alacağı törenin ana sponsoru Kia, yaratıcı yönetmeni Spike Jones, baş yapımcıları ise VICE ve Sunset Lane Entertainment.

Törenle YouTube’un müzik ekosistemindeki rolü kutlanmış olacak. Ödül olarak verilecek heykelcikle ilgili detaylar ise hala saklanıyor.
..ve son olarak Schwartzman’ın yorumuyla YouTube Music Awards…