Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yine Eski Reklamlar

Yine Eski Reklamlar

Bigu’da daha önce: Efes Pilsen’in eski reklamları, Nostaljik Türk Reklamları, Perran Kutman – nostaljik reklamlar, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’lı aşı reklamları, Yağ Reklamları – nostalji

Facebook son sürümünde Friendfeed, Twitter gibi anlık paylaşım ve kişisel yayınların ön planda olduğu internet sitelerinin özelliklerini eklediğinden beri, ben de Facebook’ta daha fazla zaman geçirir oldum. Arkadaşlarımın eklediği, yorum yaptığı videoları izlemek artık daha kolay oldu.

Bu iki video da Facebook’ta bugün gördüklerimden. Birincisi bir Atari reklamı. İkincisi de 80’lerden bir reklam şöleni. İkinci videonun İz Tv’de yayınlanan *Şimdi Reklamlar adlı belgeselden bir bölüm olduğundan da şüphelenmiyor değilim. Rastlarsanız kaçırmayın bu belgeseli.

Link: Atari Reklamı

Link: 80ler Reklamlar

*: Şimdi Reklamlar belgeseliyle ilgili ne yazık ki Digiturk’te ya da İz Tv’de bulduğum bilgi sadece şu tanıtım metni:

Şimdi Reklamlar

Her yerde onlar var…

Bazen bir alışveriş merkezinde, bazen işlek bir caddenin en görünen yerinde, bazen de bir macera filminin en heyecanlı yerinde karşımıza çıkıyorlar.

Anladınız reklamdan bahsediyoruz…

Peki hiç düşündünüz mü reklam denilen şey hayatımıza nasıl girdi diye? Nasıl oldu da bir çığ gibi büyüyüp adım atılan her yerde, bakılan her noktada var oldular?

Şimdi Reklamlar, Türkiye’de reklamın dünden bugüne nasıl geldiğini ele alıyor. Zamanla basın ilanlarından radyoya, siyah beyaz tek kanallı televizyondan digital platforma, reklamın nasıl boyut değiştirdiği usta reklamcılar; Yakup Barouh, Ersin Salman, Nazar Büyüm, Alinur Velidedeoğlu, Jeffi Medina, Nesteren Davutoğlu, Cem Topçuoğlu, Hakkı Mısırlıoğlu ve Doğan Yarıcı tarafından anlatılıyor.

İz’de İzleyin!