Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yenilenen Kapak Tasarımlarıyla Penguin Books’un Shakespeare Klasikleri

Yenilenen Kapak Tasarımlarıyla Penguin Books’un Shakespeare Klasikleri

Penguin Books, Shakespeare'in klasik eserlerinin yer aldığı kitap serisine yeni bir görünüm kazandırma görevini 24 yaşındaki sanatçı Manuja Waldia’ya verdi.

William Shakespeare’in eserleri zaman kavramına bir istisna olarak her nesle yeni deneyimler sunuyor. Ancak, kitap kapaklarındaki görseller popüler tasarım dinamikleriyle birlikte eskiyebiliyor. Bu düşünceden yola çıkarak Y ve Z neslinden okuyucuları hedefleyen Penguin Books, son baskı Shakespeare serisinin karton kapaklarını yenileyerek güncel bir yorum getirdi. Proje kapsamında 24 yaşındaki Hintli sanatçı Manuja Waldia ile çalışan Penguin Books, sanatçıdan Shakespeare oyunlarının ana fikrini ve konusunu daha yalın bir yaklaşımla ele almasını istedi.

Waldia, her dönemin kahramanı Shakespeare’in hayranlık uyandıran, keskin zekâ ürünü oyunlarını vektörel ikonlarla ve hatta animasyonla birlikte modern görsellere dönüştürdü. Çalışmasında eski çağlara ait hiyerogliflerden, günümüzün internet dünyasında popüler olan sadelikten yana ikonografiden yararlanan Waldia, şimdiye kadar Shakespeare’in 6 oyunu için yeni kitap kapakları hazırladı.

Sanatçının tasarladığı yeni Macbeth kapağında bir taçtan diğer taca kan damlıyor; Romeo ve Juliet’te iki ok, mitolojik aşk tanrısı Eros’un okları misali yan yana duruyor. Kral Lear’da sakallı kral, yağmurda ağlarken; Bir Yaz Gecesi Rüyası kapağında, antik Yunan ayaklı vazosu ve iki yanındaki kuşlar; On İkinci Gece’de, Cesario maskesi takmaya hazırlanan Viola’nın başucunda bir gemi enkazı; Hamlet’te ise taç takılmış bir kafatası, bir mezar taşı üstüne yerleştirilmiş şekilde görülüyor.

Görsel: Manuja Waldia, YouTube