Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitap Bilezik

Kitap Bilezik

Lyske Gais ve Lia Duinker, Rembrandt'ın çizimlerinden oluşan 1.400 sayfalık giyilebilir bir kitap tasarladı.

Amsterdam merkezli Lyske Gais ve Lia Duinker ikilisinin tasarladığı bu bilezik, içinde geniş bir sanat tarihi koleksiyonunu barındırıyor. Kitap, yaldızlı kenarlarla astarlanmış ve 1.400 minyatür sayfa altın bir tokayla sabitlenmiş. İçerik olarak, Rembrandt’a ait 303 adet gravür ve çizimden oluşuyor. Sayfaların yapımında kaynak olarak Rijksmuseum’un dijital arşivindeki materyaller kullanılmış. Sanat ve tasarım ikilisi, bu mini kitabı yaparken giyilebilir bir şey olması ve sevdikleri koleksiyonu üzerinde taşıma fikriyle hareket etmiş.

Giyilebilir kitap

Tasarımın adı, “Rembrandt’s Hands and a Lion’s Paw”. Yapımında geleneksel bir kanaviçe dikiş tekniği olan “brocheersteek” kullanılmış. Her sayfası bir başlık ve bir de numaraya sahip. Ek bir dizin, kullanıcının yüzlerce resim arasında gezinmesine yardımcı oluyor.

Aslında bu kitabın yapım tarihi 2015 yılına dayanıyor. O yıl tamamlanmış ve Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Müzesi bu çalışmanın orijinalini hemen satın almış. Ayrıca Rijksmuseum’un 2015 Rijksstudio Ödülünü de kazanmış. Ancak bu yıl sosyal medyada yapılan bir paylaşım sayesinde tekrar internetin gündemine düşmüş ve tasarım sitelerinde de haber yapılmış. Bilezikten sınırlı sayıda (10 adet) üretilmiş. Bileziğin ardından Gais ve Duinker tasarımı, Rembrandt’ın köpek çizimlerinden oluşan bir bir kolye de tasarlamış.

Görsel: Colossal Fotoğraflar: Frieda Mellema