Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Neslin Çocuklarındaki Cevher

Yeni Neslin Çocuklarındaki Cevher

İngiltere'deki bir kuruluş çocukların hayatını ve ilgilerini inceleyip geleceği görüyor.

Yeni neslin çocukları ve bizim bile yetişemeceğimiz Z jenerasyonu için de dünyaya şekil verme zamanı gelecek. İngiltere’de faaliyet gösteren Child of the New Century de ülke genelindeki 19.000 çocukla iş birliği yaparak onların verilerini topluyor. Ardından bunu onları ve teknolojiyi daha ileri götürmek için kullanıyor.

Londra’da eğitim alanına yoğunlaşan Institute of Education üniversitesinin Centre of Longitudinal Studies (CLS) çalışmasına bağlı olarak gelişirilen Child of the New Century, 3 basamakla ilerliyor. Çocukların tüm hayatını ve yolculuğunu inceliyor. Ardından hayatındaki ev, okul, sağlık, para gibi farklı parametreler arasında ilişki kuruyor. Ve son olarak da bunu jenerasyonlardır devam ettiriyorlar.  1940’lardan bu yana devam eden çalışmada gruplarından geleceğe yönelik birçok veri toplandı.

CLS bunu 1958, 1970, 1989-90 ve milenyum nesli çocuklardan oluşan dört ana çalışma ve odak üzerinde ilerletiyor. Her yeni nesille birlikte onların sahip olduğu algıyı ve hayal gücünü kullanarak nesiller için daha iyi bir gelecek hazırlamayı amaçlıyor.

Görsel; Vimeo