Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlişkide Seni Seviyorum Dememe Tabusu

İlişkide Seni Seviyorum Dememe Tabusu

8 yıldır birlikte olan ve aynı evi paylaşan Maia'nın "seni seviyorum" hikayesi.

Her ilişkinin kendi mekanikleri ve dinamikleri oluşuyor. Dışarıdan çok garip görünen davranışlar ilişki içinde tatlı ve sevimli oluverir bir anda. Fakat vaktinde kötü ilişkiler yaşayan Maia, Alex’le olan birlikteliğinde “seni seviyorum” kalıbını ilk kez kullanan taraf olmak istememiş. 

Aradan 8 yıl geçmiş ve bu sözü bir kez olsun anmamışlar. “Beni en mutlu eden kişi sensin.” veya “Çevremdeki en sevdiğim kişisin.” gibi sevgi kalıplarını kullansalar da en sade ve etkili kalıptan hep kaçmışlar. Zaman geçtikçe bu sözleri sarfetmenin önündeki engel daha da büyümüş. Hatta ellerine geçen fırsatları da değerlendirememişler.

Çevrimiçi radyo yayını yapan This American Life Sizin için Videolar (Videos 4 U) isimli yeni programının ilk konuğu da böylece Maia olmuş. Sevgilisi Alex için motion graphics, aktör ve maskotlarla bu konudaki tabusunu ve yaşadıklarını anlatan bir video hazırlanmış. 

Basit duygularla örülen kurgu, Maia’nın içten sesi ve sıcak temasıyla güzel bir öyküye dönüşüyor. Bir hafta önce yayınlanan videodan sonra Maia, videoyu Alex’e izletiyor. Kullanılan yalın dil ve 8 yıllık birliktelikle tüm hikaye insanın içini ısıtan bir hal alıyor. Sevgililer Günü’nün hemen öncesinde, 12 Şubat’ta Maia, ilk kez “seni seviyorum” diyebiliyor.

Çiftin videota tepkisi ise Youtube kanalından yayınlandı. İnsanları herhangi bir kritere göre yargılamak yerine aralarındaki ilişkiyi ve sevgiyi görmek izleyici olarak da güzel hisler yaşatıyor.

Görsel; Vimeo