Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Fallout Oyunu ile Birlikte Gelen Mobil Oyun: Fallout Shelter

Yeni Fallout Oyunu ile Birlikte Gelen Mobil Oyun: Fallout Shelter

Hiçkimsenin beklemediği Fallout 4, pazarlanma sürecinde bir de tamamen ücretsiz mobil oyun yayınlandı.

2010 yılında yayınlanan Fallout: New Vegas’dan sonra oyunun hiçbir hayranı yeni bir oyun beklemiyordu. Hatta bu yönde bir beklentisi de bulunmuyordu. Bu yıl, dünyanın en büyük oyun fuarı E3’e günler kala oyunun yapımcısı Bethesda, yeni Fallout oyunu yaptıklarını açıkladı. Oyuncular için bu haber yeterince büyüktü ve gerçekten heyecanlandıkları bir duyuru için fuarı beklemeye başladılar.

Bethesda’nın Fallout sunumunda ise oyuna dair tanıtılan bilgilerin yanında pazarlama süreci için iki önemli yan ürün tanıttı. Koleksiyon versiyonun kutu içeriğinde yer alan akıllı telefonla kontrol edilen Pip-Boy ve mobil platformda tamamen ücretsiz olarak yayınlanan Fallout Shelter oyunu.

Oyunun en ikonik ve sevilen öğelerinden Pip-Boy, bileğe takılarak oyundaki arayüzün birebir aynısı üzerinden kontrol edilebilecek. Android ve iOS desteleyecek sistem, telefon cihazın içine yerleştirerek erişim sağlayacak.

Fallout Shelter ise serinin pazarlanma sürecine gerçek etkiyi yarayan oyun oldu. Bir şeyler inşa ederken veya tamamlarken mobil oyunların geleneksel “bitmesi için bekle veya para ver bitirelim” sürecini ortadan kaldırarak tam anlamıyla ücretsiz olmuş. iOS iletim sistemini destekleyen oyun sunumla beraber uygulama marketlerinde yer aldı. SIMS’in minik karakterleri kontrol etme mekaniğiyle özdeşleştirilebilecek oyunda kendi Vault’umuzu kurup oradan yaşayanları kontrol ediyoruz.

Nükleer, post-apokaliptik dönemde helen hamamböceği istilaları, yangınlar, dış dünyadan göçebelerin istilaları gibi sorunlarla baş ederken Vault’umuz içinde yeterli enerji, besin ve su sağlıyoruz. Tüm bunların yanı sıra iki gönül bir olduğunda samanlığı seyran ederek de nüfusumuzu genişletebiliyoruz.

Oyunun iOS sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Görsel; Fallout Shelter