Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni bir müzik enstrümanı: Honda Civic

Yeni bir müzik enstrümanı: Honda Civic

2000'li yıllarda "Japon otomobili" imajından sıyrılıp yepyeni bir denize yelken açan Honda ne yapsa güzel yapıyor yahu.

Daha önce F1'deki radikal ve onurlu duruşları ve ilk canlı reklam yayınları da bigu'da takdir toplamıştı. Cog, Hate something change something, Power of dreams ve elbette Choir gibi reklam filmleri de zaten ayrı ayrı adlarını reklamcılık tarihine şapşahane yazdı.

Ama neredir keramet; Japonya'nın havasında suyunda mıdır? Yoksa W+K'nin yaratıcılığında mıdır?.. diye sual edecek olursanız, bana kalırsa felsefenin kendinden geliyor asıl güç. Eğer gerçekten bir marka, bir kurum bir felsefeye sahiplenirse ve bir ajans bu inancı, azmi müşterisinde görürse gerisi kolay. "Power of dreams" fikri, tek başına brief ve Honda'nın yaptığı her iş bu briefe cevap verdiği için taze, yepyeni ve etkileyici.

Şimdi de Honda bize -bir kez daha- iyi viral kampanya ne demektir öğretiyor. Grooves filmi tam bir viral fikir. Bir taraftan özel bir deneyim paylaşmayı vaadettiği için müthiş gerçekçi bir WOM cevheri var, öte taraftan inanılmaz dengeli ve seviyeli bir ürün yerleştirme düzeyi.

Uzun süredir bu kadar pazarlama nosyonu güçlü bir viral reklam izlememiştim. Hem orijinal film hem de viral fikrin başarısını açıkça ortaya koyan tüketici kaynaklı filmler ayrı keyifli.

Bakalım yaratıcı tüketiciler kendilerine verilen bu malzemeyi ne kadar yaratıcı kullanacaklar?…

İşte önce Grooves ve altında ardılları.