Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Honda Civic Si – Start Your Engines

Honda Civic Si – Start Your Engines

Honda ile birlikte otomotiv iletişiminde animasyon konusunu inceledik.

Bir otomobilin, kullanıcısında uyandırdığı his soyutlaştıkça o hissi vurgulamak adına yapılacak reklam çalışmaları da o denli yaratıcı hale gelebiliyor. Konfor, donanım zenginliği, güvenlik gibi konular işlenirken gerçeklere ve sonuçlara dayanmak daha verimli bir yol olurken sportiflik, heyecan, saf sürüş hissi gibi temalar işlenirken yapılan çalışmalarda gerçeklikten biraz uzaklaşarak aracın yaşatacağı hislerin gerçek-üstülüğünü vurgulamak araç ile daha uyumlu bir yöntem olabiliyor.

Bir aracın yaşatacağı olağandışı hisleri hedef kiteleye anlatmanın bir yolu da gerçeklikten uzaklaşan, ilgi çekici animasyon filmleri ile aracın tanıtımını yapmak. Bu bağlamda, reklamı izlerken insanın içindeki yaramaz çocuğu uyandıran bir reklam Honda’dan geldi. Civic modelinin sportif versiyonu olan Civic Siiçin hazırlanan reklam filminde de oldukça ilgi çekici bir şekilde aracın genel özellikleri ve karakteri anlatılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=ViN-u9mjEnA

Benzer projeler farklı araçlar için de yapılıyor. Geçtiğimizde günlerde test sürüşünü gerçekleştirdiğimizToyota GT86 için hazırlanan “The Real Deal” videosu ve Alfa Romeo Giulietta için hazırlanan video, otomobilin hissettirdiklerini anlatmak adına yapılmış başarılı animasyon çalışmalarından bazıları.