Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gillette’in Blog Atağı

Gillette’in Blog Atağı

Gilette’in ajanslarından Proximity İstanbul’un yönettiği bir blog kampanyasından bahsetmek istiyorum.

Bu kampanyada Gillette, 150 adet blogger belirleyip onlara şu e-postayı gönderdi. Bu e-postayı yanıtlayıp adreslerini veren blogculara da bir ay gibi bir süre sonra bir promosyon paketiyle birlikte bir mektup ulaştı.

Blogculara özel bir promosyon paketi gönderme işini daha önce 41?-29!, Yaman Gezgin Kayboldu adlı alternatif gerçeklik oyunu için yapmıştı hatırlarsanız.

Gillette’in kutusu gerçekten çok iyi bir prodüksiyon işi. Tecrübelerime dayanarak bir adet kutunun yapım maliyetinin içerisindeki ürünlerin toplam ederinden fazlaya geldiğini tahmin ediyorum.

Kutunun içinden bir tıraş makinesi, bir kartuş, bir tıraş jeli, bir de tıraş sonrası merhemi çıkıyor. Tanıtılan ürünün tam adı: Gillette Fusion Power Phenom. Sonunda Phenom olmayan bir önceki jenerasyon Fusion Power’dan farkı aleti açtığınızda 8 dakika sonra otomatik olarak kapanması, bir de turuncunun yanısıra mavi renk atılmış orasına burasına.

Gillette blogcuları bir reklam kampanyasında şu şekilde kullanmayı uygun bulmuş; kampanya kitini alan blogcu, tıraş olurken aklına gelen herhangi bir konu hakkında bir yazı yazacak. Ne kadar yaratıcı ve özgün olursa o kadar iyi. Yazılar Gillette ve Proximity tarafından incelenecek ve 10 kişilik bir kısa liste seçilecek. Bu ilk on listesi yarışmaya katılan tüm blogculara gönderilecek ve herkes kendi sıralamasını yapacak. Kazanan bir adet Apple MacBook’a konacak.

Hediyenin güzelliğine diyecek lafım yok ama blogcuları kendi aralarında kapıştırma fikrini çok sevmedim. Hileye açık bir yapı olmuş gibi. Yine de iyi yazan kazansın diyelim.

Son olarak su buharından nemlenmiş banyo fayansı ambiyansı yaratılmış olan kutunun ön kapağındaki aynadan sizlere selam ederim.