Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni MacBook Pro 16 İnç Ekranla Geliyor

Yeni MacBook Pro 16 İnç Ekranla Geliyor

Yeni MacBook Pro, 16 inç ekran, %80 daha fazla performans ve yenilenen Magic Keyboard ile geliyor.

Apple, artık minör güncellemeler barındıran fakat bir o kadar da önemli yeniliklere sahip olan ürünlerini lansman etkinliklerine saklamadan doğrudan bir duyuru ile gerçekleştiriyor. Bir benzerini 2. nesil Airpod’larda yapan teknoloji devi şimdi de yeni nesil MacBook’larının öncüsü olacak 16 inç Macbook Pro ile kamuoyunun karşısına çıktı. En iyi profesyonel dizüstü bilgisayar vurgusuyla tanıtılan 16 inç Macbook Pro, kendinden önceki nesilde yer alan büyük ekranlı bilgisayarın yani 15 inçlik modelin yerini alacak. Böylece 15 inçlik MacBook Pro da satıştan yakın zamanda kalkacak.

Daha büyük ekran ve sınırları zorlayan pil

Yeni 16 inç MacBook Pro’nun en dikkat çeken yönü elbette ki ekranı. Apple, mevcut teknolojiyi daha da geliştirerek çerçeveyi küçültmeyi ve böylece ekran için daha fazla yer açmayı başarmış. Bilgisayar üzerinde yapılan her iş aynı şekilde gerçekleştirilebilirken bunu daha büyük bir ekranda gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bu anlamda da profesyonellere hitap eden ürün 3072*1920 çözünürlüğündeki ekranı 226 ppi yoğunluğu ve 500 nit’lik aydınlatma ile 15.4 inç’lik MacBook Pro’lar ile çözünürlük dışında aynı değerlere sahip.

16 inç MacBook Pro, 11 saat pil ömrüne sahip. Önceki nesile göre 1 saat fazla pil ömrü sunan yeni model, bunu 0,77 milimetre daha kalın ve 113 gram daha ağır olmasıyla gerçeğe dönüştürebiliyor. Bunu da 100 watt-saatlik pili sayesinde mümkün oluyor. Bir MacBook’taki en büyük pil olan bu değer aynı zamanda 100 watt-saatlik lityum ion pil, ABD’de uçağa binerken yanınızda taşıyabileceğiniz en büyük fiziksel pil limiti olmakta. Bu nedenle Apple bu sınırı da göz önüne alarak yasal düzenlemeleri zorlarcasına hareket etmiş.

%80 daha iyi performans vaadi

15 inç MacBook Pro ile aynı olan özellikleri arasında 4 adet USB-C portunun olması, aynı Touch ID teknolojisinin ve standart özellikler olarak paralellik göstermesi. Ancak önceki nesilden ayrışan özelliği, kullanıcılar tarafından pek olumlu tepki almayan kelebek mekanizması isimli klavyesinin yerine geçmişte kullanılan makas mekanizmasına geri dönüyor. 2015 öncesi MacBook’larda bulunan bu teknolojiyi o günden bu yana ekledikleri yeni bilgilerle birleştiren Apple, bu klavyeye Magic Keyboard adını vermiş. Klavyedeki bir başka önemli değişiklik ise MacBook’larda donma, işlevsizlik gibi tepkiler alan Touch Bar içinde bulunan Esc tuşunun fiziksel bir tuşa dönüştürülmesi.

Isı ve havalandırma anlamında da iyileştirmeler yapan Apple, 16 inç MacBook Pro’nun performansında %80’lik iyileştirme yaptığını belirtiyor. Yeni 16 inç MacBook Pro, teknik özellikler olarak 512 GB – 8 TB SSD, 16 GB – 64 GB 2666 MHz DDR4 RAM, 4GB/8GB HDDR6, AMD Radeon Pro 5300M – 5500M GPU ve Intel 6-Core i7 – Intel 8-Core i9 CPU seçeneklerine sahip.

6 dahili hoparlörüyle dizüstü bilgisayarlarda bulunan en güçlü ses sistemlerinden birine sahip oluyor.  ABD’de 15 inç MacBook Pro ile aynı fiyattan satışa çıktı 2.399 dolardan başlıyor. Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 18.299 TL.

Görsel: Apple