Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yanlış Anlaşılan Bir Adamın Yürek Burkan Hikayesi: Dirty Secret

Yanlış Anlaşılan Bir Adamın Yürek Burkan Hikayesi: Dirty Secret

Amerikan bağımsız rock grubu The Peach Kings'in yeni videosu dans etmeyi çok seven ama bunu herkesin içerisinde yapamayan birinin hikayesini anlatıyor.

İnsanlar çoğu zaman yanlış anlaşılmaya müsait canlılardır. Hele günümüzde her şeyi bilgisayar ve telefon ekranından yazışarak yaptığımızı düşünürsek, birbirimizi yanlış anlamamız, istemsizce trip atmamız ya da trip atıyor sanılmamız gayet doğal. Ama insan uyum sağlayan da bir canlı. Bu yüzden yanlış anlaşılmamak için adapte oluyoruz ve iletişimin çağının şeffaflık ilkesinden faydalanıyoruz. Bir de niyetimizin yanlış anlaşılması dışında “her an internete düşebiliriz bir hareketimizle” korkumuzdan hep diken üstündeyiz. Ya birileri bizim saçma anlarımızı kaydedip internete yüklerse değil mi? O zaman ne olur? Aslında ne olacağı belli, kısa bir süre internette “x” adıyla ünlenir sonra hayatımıza devam ederiz.

Utanmadan Dans Edenler Buraya!

Amerikan bağımsız rock grubu The Peach Kings’in yeni tekliğinin videosu da dans etmeyi çok seven ama bunu herkesin içerisinde yapamayan birinin hikayesi. Yönetmen koltuğunda reklam da çeken Paul Trillo oturuyor. Hepimizin utandığı dansları vardır. Arkadaşlarımızın kaydettiği ve bizim “yayınlama lütfen” dediğimiz danslar. Ya da bizim yapmaktan utanmadığımız ama onların izlemekten utandığı danslar. Dirty Secret müzik videosu da bu içgörüden yola çıkıyor.

Videoda gördüğümüz ana karakter süpermarkette çalışan bir görevli. Herkesler gittikten sonra etrafı hızlıca kolaçan ediyor ve yerleri sildiği paspasıyla çok ateşli bir şekilde dans etmeye başlıyor. Bir sahnedeymiş edasıyla dans eden görevli kimsenin onu görmediğini düşünerek kendini müziğin ritmine bırakıyor. Gerek ayak hareketleri gerek suda kayıyormuşçasına salınması insanı izlerken gülümsetiyor. Ama ne yazık ki süpermarketin güvenliği bundan memnun kalmıyor ve karakterimiz paspasını da yanına alarak açık otoparka doğru dansına devam etmek üzere yola çıkıyor. Dansını gözlerden uzak doyasıya yaşamak isteyen karakter bir anda herkesin dikkatini çekiyor.

Görsel: Vimeo