Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
will it blend’in inanılmaz başarısı!

will it blend’in inanılmaz başarısı!

Bigumigu'ya haber eklemelerimiz 12 Ocak'a kadar oldukça minimumda ama 12'inden sonra bomba gibi geri döneceğiz 😀

Özellikle ajans incelemesi gibi yeni bigumigu'da olmayan özel 2 bölüm hayatımıza girecek :))) Aramızda kalsın, bu konuda heyecanlıyım!

Evet habere başlayalım…

"Will it blend?" serisini viral işler sunumunda yer vermiştim ama yeni gelişmeler olunca kampanyalarında eh haber yapmak artık mecburi oldu 🙂

Kısaca anlatmak gerekirse Will it blend? 2007'nin en iyi virallerinden biri idi. (Kasım 2006'da başladılar tüm bu seriye)

Şurda anlatılana göre pazarlama bütçeleri sadece 50$'mış. Ve ilk 5 filmin giderlerine, domain alınmasına vs'ye harcamışlar. "Harcadığım en iyi 50$" diyorlar 🙂

Yaptıkları ise her zaman televizyonda izlediğimiz ürün tanıtımlarının biraz daha dikkat çekici halini yayımlamaları idi.

Ürünün "herşeyi parça pinçik edebileceğini" hem hayatımızda hep kullandığımız ürünler ile hem de günümüzün sükse yapan ürünleri ile yaptılar. Chuck Norris, Halo 3, Guitar Hero, Wii remote kontrol bunlardan bir kaçı.

Bu arada markanın bu ünlü ürünleri kullanmasındaki zamanlamalarının da çok başarılı olduğunu belirtmem lazım. Örneğin Transformers filminin çıktığı zaman Transformers robotunu parçaladılar. Wii remote kontrol ya da Halo 3'ü parçalamasının bir nedeni vardı (askerlik anısı gibi nedenler).

Filmlerin hepsinde Blendtec CEO'su Tom Dickson oynuyor.

Toplamda şu ana kadar 83 tane video yapmışlar. Televizyonda herhangi bir reklam vermeden bol bol haber olmuşlar. Tonight Show'a bile çıkmışlar.

Satışlarda %700 artış olmuş (inanılmaz). Bu arada satışlar harici  en büyük başarılarından biri de diğer markaların artık "Will it blend?"i takip edenlere ulaşmak için para ödemeleri.

Buyrun size Dibs için yaptıkları reklam filmi (komik olmuş ağda kısmı :D)

Apple için ödeme aldıklarını pek sanmıyorum ama  Apple iPhone çıktığı ilk zamanlarda iPhone'u blenderda parça pinçik edip, Ebay üzerinden (bu parça pinçik ettiği telefon + blenderı) 901$ satmışlar (2007'de) ve bunu bağış yapmışlar. Aynı olayı iPhone 3G çıktığında yeniden yapmışlar.

Son olarak ise; Nissan gibi kocaman bir marka ile ortak bir proje yapmış olmaları nedeni ile beni benden aldılar. Nissan hiç kasmadan Will it blend'in tüm hayranlarına pıt diye bu video ile yeni Nissan GTR'ı tanıttı. Markaların ortaklaşa iş yapmasını seven biri olarak Bigumigu'ya ekledim kısacası 🙂

A bu arada blenderlar konusunda meraklı olanlar Top Gear'ın Corvette motoru ile yaptığı ve kemikli etleri parça pinçik etmek için yaptıkları şu muhteşem blenderı da izlesinler (çok seviyorum Top Gear'ı!)

Türkiye'de viral iş ile sonuç elde edebilmiş bir kampanya bilen var mı?

Ajanslardan "videomuz şu kadar izlendi" denilmesi yerine satışlar bu kadar arttı diyen birileri olsun istiyoruz :'(